Menenpoort wordt startplaats Gent-Wevelgem

De wielerwedstrijd Gent-Wevelgem start zondag aan de Menenpoort. © belga
Redactie KW

De start van Gent-Wevelgem vindt zondag niet plaats op de Grote Markt van Ieper maar aan de Menenpoort. De organisatoren kunnen op die nieuwe locatie de startsite veel beter afsluiten, zodat er geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

“De Grote Markt van Ieper met de Lakenhalle was een prachtige plaats om te starten, maar we verhuizen nu naar de Menenpoort. Ook een locatie met een visueel zeer aantrekkelijk karakter. Op die plaats kunnen we het publiek gemakkelijker weren. Het is één van de vele ingrepen die we doen om onze wedstrijden zo coronaveilig mogelijk te organiseren”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics.

In overleg

Flanders Classics lijkt een voorbeeld te willen stellen hoe het wel coronaproof kan. In de Tour de France of andere koersen liep het soms helemaal mis met drommen toeschouwers langs de kant. “We zitten natuurlijk heel laat op het seizoen en dan is het moeilijk om een voorbeeld te stellen. Maar wij kijken vooral naar onszelf.”

Wij sluiten de kasseizones en de hellingen totaal af voor de toeschouwers. Hiervoor werd overleg gepleegd met de gouverneurs en de overheidsdiensten in de gemeenten en steden die we aandoen. Een aardig werkje, maar we hebben geen keuze. De omstandigheden zijn ernaar dat we dit zo moeten aanpakken. En we kijken ook naar de toekomst. In 2021 willen wij ook nog onze koersen veilig kunnen organiseren. Dat kan enkel als wij nu zo werken”, besluit Van Den Spiegel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier