Maxim Neyt op zoek naar de juiste conditie

Maxim Neyt is een nieuweling uit Langemark. (foto a-Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Maandag behaalde tweedejaarsnieuweling Maxim Neyt een 30ste plaats op 44 deelnemers in de veldrit van Niel. De Langemarkenaar heeft nog niet het beste gevoel op de crossfiets, maar hij voelt dat zijn conditie aan het verbeteren is. “Mijn doel is om dit seizoen eens top 20 te rijden in een grote wedstrijd.”

Daags na het Europees kampioenschap in Sivelle stond maandag de Jaarmarktcross van Niel op de agenda. Beide wedstrijden kregen met wereldkampioen Mathieu van der Poel eenzelfde winnaar op de erelijst. Tweedejaarsnieuweling Maxim Neyt (15) van de Jonge Renners reed maandag in Niel naar een verre ereplaats. “Bij ons lag het parcours er nog droog bij. Snelle wedstrijden zijn niet echt mijn ding, dusja. Toch wil ik geen excuses zoeken. Mijn seizoenstart kon beter. Ik heb nog niet de juiste conditie te pakken, maar ik voel aan dat ze week na week aan het verbeteren is.”

Debuut bij de LRC

Maxim Neyt begon met fietsen toen hij negen jaar was. De wielermicrobe kreeg hij van zijn papa Roy Neyt mee. “Hij heeft zelf nog lang in competitie gereden. Als kleine jongen reed ik in onze buurt overal rond met mijn fiets. Als 9-jarige reed ik mijn eerste wedstrijdjes bij de LRC. Ik startte toen zelfs nog op een MTB. Toen mijn ouders zagen dat ik het echt graag deed, kreeg ik mijn eerste crossfiets.” Maxim zit nu al een aantal jaren bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. Iedere woensdag trekt hij er met zijn ploeggenoten op uit voor een groepstraining. “We doen dan een specifieke veldritsessie. Deze trainingen maken me beter. Voor de rest is het soms moeilijk om mijn trainingen te combineren met school. Ik volg de opleiding LO-sport waardoor ik tijdens de lesuren al heel veel sport. Maar ik bekijk dat positief. Door verschillende sporten te beoefenen, wordt mijn lichaam sterker.”

Wegwedstrijden

Waar hij dit weekend zal rijden, weet Maxim nog niet zeker. Hoogstwaarschijnlijk start hij zondag in de Flandriencross van Hamme. “Ik kijk iedere week uit om in het weekend te mogen crossen. Ik werk rustig verder en mijn doel is om dit seizoen eens top 20 te rijden in een grote wedstrijd.”

Maxim is ook al bezig met de toekomst. Volgend jaar zal hij alvast wat meer wegwedstrijden rijden. “Zo krijg ik hopelijk wat meer snelheid in de benen.” Toch denkt hij niet aan een volledige overstap naar de weg. “Daarvoor cross ik veel te graag. Ploeteren door de modder is een zalig gevoel. Deze kick ervaar ik niet op de weg”, besluit Maxim.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.