Maxim Dewulf kiest voor de weg

Maxim Dewulf is op zoek naar een nieuwe ploeg. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Maxim Dewulf stuurt zijn wielercarrière een andere richting uit. De 19-jarige belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal was de voorbije weken op de sukkel met allergieën en kreeg ook nog eens te horen dat zijn contract bij zijn ploeg niet verlengd werd. De Winkelnaar houdt het crossen dan maar voor bekeken en waagt volgend seizoen zijn kans op de weg.

Maxim Dewulf kende een prima start van zijn tweede seizoen als belofte in het veld. De 19-jarige Winkelnaar opende als vijfde belofte en 22ste algemeen in GP Stad Eeklo en streed in de B-crossen in Wiekevorst (derde) en Hoboken (tweede) mee voor de zege. Maar daarna kreeg hij een allergieopstoot, waardoor het in Meulebeke en Gavere minder ging. “Ik had een heel goede voorbereiding op de weg achter de rug”, opent Maxim Dewulf. “Ik ben niet ziek geweest en kon een goede basis leggen, onder meer door de Ardense Triptiek te rijden. Dat was zwaarder dan verwacht, maar je zet grote stappen vooruit als renner als je zo’n rittenkoers uitrijdt. In de eerste cross van het seizoen is het uiteraard altijd nog wat wennen, maar ik reed er een goede wedstrijd en werd er vijfde belofte. Dat ik daarna twee keer dicht bij de zege kwam, was een teken dat ik goed gewerkt had.”

Allergieën

“Alleen ging het in Meulebeke plots heel wat minder. Ik had opnieuw last van allergieën. Dat heb ik in het verleden ook nog gehad, maar dit keer was het erger dan ervoor. Ik heb me op alles laten testen en het blijkt dat het een combinatie is van een allergische reactie op gras, huisstofmijt en zelfs voedsel. In Gaver had ik nog eens geprobeerd, maar het ging nog niet. Het is dus afwachten tot het lichaam zegt dat alles weer oké is.”

Een nieuwe ploeg heb ik wel nog niet. Hopelijk vind ik een team dat een mooi programma rijdt. Vooral het rondewerk en de Ardennen moeten mijn ding zijn

Deze week kreeg de belofte uit Sint-Eloois-Winkel ook van zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal te horen dat er geen plaats meer voor hem is in de kern. “In het veldrijden is het belangrijk om een goede ploeg achter jou te hebben, want anders wordt het te kostelijk. Daarom heb ik beslist om afscheid te nemen van de cross en alles op de weg te zetten vanaf volgend seizoen. Dat is iets wat al even door mijn hoofd spookte en in een stroomversnelling gekomen is na de recente ontwikkelingen. Ik hoop vanaf volgend week opnieuw te beginnen trainen als het lichaam het toelaat en op te bouwen richting het wegseizoen.”

“Een nieuwe ploeg heb ik wel nog niet. Hopelijk vind ik een team dat een mooi programma rijdt. Vooral het rondewerk en de Ardennen moeten mijn ding zijn. Ik kijk er alvast naar uit”, besluit Maxim, die in het verleden al meermaals zijn talent op de weg bewezen heeft. Zo werd hij als eerstejaarsjunior zevende in de klimkoers van Herbeumont. Als tweedejaars finishte hij er als tiende, een plaats die hij ook op het Belgisch kampioenschap op de weg wegkaapte.