Daags na de rustdag kende de eerste Alpenrit meteen heel wat aanvallen. Onze landgenoot Sylvain Moniquet trok op pad met de Fransman Clément Champoussin. Vansevenant haakte aan, samen met nog acht anderen. Hun voorsprong liep op naar 2:30.

De hoogtemeters lieten zich voelen en de elf vluchters werden herleid tot vier: onze twee landgenoten, Champoussin en Tejada. Op 4 kilometer van de top van de slotklim (6,6 km aan 3,7%) moest Moniquet als eerste passen. Wat later ging het ook te snel voor Champoussin. Vansevenant en Tejada gaven elkaar geen duimbreed toe, in de sprint toonde de 22-jarige Colombiaan, die volgend jaar voor Astana koerst, zich een tikkeltje sneller. Moniquet finishte als vierde en met Ilan Van Wilder op acht, eindigde er nog een derde Belg in de top tien.

In de stand heeft Vansevenant 45 seconden voor op Aleotti. De Noor Tobias Foss is op 50 seconden derde. Van Wilder is zesde op 1:45, Moniquet tiende op 3:06.

Voor het klassement hadden Vansevenant en Van Wilder dinsdag al een gooede zaak gedaan in de zesde etappe. In die waaier-en regenrit verloren enkele Colombiaanse favorieten, zoals Tejada, Jhojan Garcia en Juan Alba veel tijd. De Engelsman Tom Pidcock moest naar huis na een zware valpartij.

(BELGA)