Matthias Allegaert nieuwe provinciale kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract

© COGHE GINO
Redactie KW

Matthias Allegaert uit Tielt is de nieuwe West-Vlaamse tijdritkampioen bij de eliterenners zonder contract. De renner van BCV Works-Soenens haalde het voor Benjamin Verraes en Laurent Vanden Bak.

“Ik ben heel tevreden”, aldus Allegaert. “De omstandigheden waren heel lastig. Al wist ik dat vooraf al. Ik was het parcours enkele keren komen verkennen. In tegenstelling tot andere jaren ben ik hier echt mee bezig geweest. De motivatie was er om het goed te doen. Als je dan met zo’n klein verschil kunt winnen, is het des te leuker. Nu volgen drie kleinere koersen, maar daarna breekt een drukke periode aan met de Tweedaagse van de Gaverstreek, Affligem en het Circuit de Wallonie. Vooral in die laatste koers wil ik goed voor de dag komen. Vorig jaar werd ik er al derde. Bovendien is het de eerstvolgende manche van de Topcompetitie, waarin ik momenteel op de derde plaats sta.”

Calleeuw onder de verwachtingen

Joeri Calleeuw, dit seizoen al goed voor vijf zeges, bleef onder de verwachtingen. “Het liep niet echt vlot, maar goed, pas over drie weken op het BK is het echt belangrijk. Vorige week trainde ik 40 minuten op de tijdritfiets, voor het eerst in twee jaar. Waarschijnlijk was dat iets te weinig. Ik kon ook niet meteen in overdrive gaan. Zaterdag in Anzegem haalde ik veel hogere wattages.”

Uitslag

1. Matthias Allegaert (24 km in 30’23”), 2. Benjamin Verraes (0’06”), 3. Laurent Vanden Bak (0’21”), 4. Jeroen Lepla (0’29”), 5. Matthias Legley (0’44”), 6. Joeri Calleeuw (1’02”), 7. Kess Heytens (1’02”), 8. Jochen Deweer (1’30”), 9. Filip Speybrouck (1’51”), 10. Ward Vander Meiren (2’40”), 11. Frederik Toortelboom (2’43”), 12. Jo Maes (3’15”), 13. Nico Cornelis (5’58”).

(TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.