Mats Vanluchene rijdt volgende week donderdag de interclub van zijn vader

Mats Vanluchene hoopt dit jaar wel een koers te winnen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Mats Vanluchene koerst al 15 jaar en is een vaste waarde bij de elite zonder contract. De renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT kende in het voorjaar een korte rustpauze wegens een infectie op de luchtwegen. Eind april keerde Mats terug in het peloton en op donderdag 10 mei rijdt hij normaal de interclub in Wielsbeke, een wedstrijd georganiseerd door zijn vader Bernard.

“Vorig jaar kende ik een regelmatig seizoen met een heleboel ereplaatsen. Uitblinkers waren twee tweede plaatsen, de ene in Sinaai en de andere in Moorslede. Ook op mijn 17de stek in de interclub van Geluwe ben ik trots op. Enkel de kers op de taart ontbrak met een overwinning. Net zoals vorig seizoen kreeg ik dit voorjaar te kampen met een infectie op de luchtwegen. Dit komt doordat ik veel buiten ben tijdens mijn werk”, vertelt de postbode. “Bovendien sta ik redelijk scherp. Drie weken ben ik buiten competitie geweest. In Beselare-Zonnebeke begon ik weer en behaalde ik een 18de plaats. Daarna werd ik 22ste in Ledegem, een koers waar de wind een bepalende factor was. Afgelopen zaterdag in Assebroek-Brugge werd het finaal een massasprint en deze liet ik aan mij voorbijgaan. Ik voel me elke koers sterker en sterker worden.”

Veel scherper

“Mei wordt een belangrijke maand, aangezien er enkele mooie koersen zijn. In de interclub in Wielsbeke, een thuiswedstrijd die nu drie jaar bestaat, wil ik me graag tonen. Het is een koers waarin het gevaar schuilt dat het op een massasprint uitdraait. Vorig jaar was ik een aantal ronden in de aanval, maar jammer genoeg werden we voor het ingaan van de laatste ronde gegrepen. Ik was ontgoocheld. De vlucht na ons kon het wel redden tot de streep. Het jaar daarvoor werd ik 21ste. Nu is het doel om een toptienplaats te veroveren.”

“Vorig jaar kende ik een regelmatig seizoen, enkel een zege lukte niet”

“Ondertussen zit ik 15 jaar in het wielerwereldje”, gaat Mats verder. “Ik vind wielrennen een goede manier van leven. Sinds drie jaar werd ik samen met een diëtist, Tom Vandenbussche. Door met hem samen te werken heb ik al heel wat vooruitgang geboekt. Ik sta een pak scherper. Ook laat ik me begeleiden door een trainer, Luc Carron. Dit jaar zou ik graag een koers willen winnen, want vorig seizoen was het net niet. Koersen waar ik nog naar uitkijk? De wedstrijden in Moorslede zijn best wel tof en ook de interclub van Geluwe ligt me wel”, rondt Mats Vanluchene af. (JV)

Elite z/c en beloften Wielsbeke. Donderdag 10 mei. 59ste Dries-Lenteprijs (Interclub 1.12). Organisatie: Sportvrienden Dries. Inschrijving vanaf 11 uur en briefing om 13.30 uur in de Ontmoetingszaal, Rijksweg, 314. Start om 14.30 uur, aankomst rond 17.45 uur. Parcours (136,5km, verdeeld over 13 ronden): Officieuze start op het Gemeenteplein. Officiële start Rijksweg, Breestraat, Bossenstraat, Abeelestraat, Roterijstraat, Nieuwstraat, Rijksweg, Waterstraat, Hernieuwenstraat, Wandellaan, Kasteeldreef, Rijksweg. (VW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier