Mathieu van der Poel voegt ook Gent-Wevelgem aan zijn programma toe

© belga
Redactie KW

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) voegde zaterdag niet alleen Luik-Bastenaken-Luik aan zijn programma toe. Volgende week zondag rijdt hij ook Gent-Wevelgem. “Die wedstrijd heb ik toegevoegd omdat de Amstel Gold Race niet doorgaat”, verklaarde de 25-jarige Nederlander zaterdag na zijn zege in de BinckBank Tour.

“Ik had echt niet verwacht deze BinckBank Tour nog te winnen. Dat op deze manier doen is fantastisch”, vertelde Van der Poel. “Ik kwam eigenlijk veel te vroeg alleen op kop, maar kon toch de benen niet stil houden. De oversteek met Florian Sénéchal was wel een bewuste keuze. Toen wij bij dat groepje met Dries De Bondt kwamen, zag ik meteen dat er geen goede verstandhouding was. Ik zei De Bondt dat ik op de volgende helling, de Muur van Geraardsbergen, opnieuw zou gaan versnellen. Ook Sénéchal wist ervan. Maar ik trok door en zag plots dat ik helemaal alleen aan de afdaling moest beginnen.”

Het was nog 51 kilometer tot de eindmeet. “Ik heb een tijdje getwijfeld. Het was nog zo ver. Ik besliste maar om door te trekken en alles of niets te spelen. Ik zag de groep met Sören Kragh Andersen wel fiks naderen op het einde. Op de lange rechte stukken moet ik een mikpunt voor hen geweest zijn, maar uiteindelijk haalde ik het toch. Ik had onderweg ook nog 9 seconden bonificatie gesprokkeld tijdens de Gouden Kilometer en door mijn ritzege kreeg ik nog eens 10 seconden, waardoor ik dus in de eindafrekening de beste was. Het heeft opgeleverd, maar de benen voelen wel heel zwaar nu.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier