Het was Mathieu van der Poel zelf die al meteen de leiding nam van de wedstrijd. Belgisch kampioen Toon Aerts had zijn start compleet gemist en kwam in een 20e positie aan een eerste zware modderstrook door. Eli Iserbyt, die een ware thuiscross reed, flitste zich naar de leiding met in zijn spoor Corné van Kessel, Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck. Bij het ingaan van de tweede ronde vormde zich een kopgroep met negen renners. Tim Merlier, die vanuit de achtergrond was teruggekomen, voerde het veld aan. De kopgroep zou nog verder aandikken.

Bij het ingaan van de 4e van 9 ronden maakten Corné van Kessel, Tim Merlier, Jim Aernouts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout, Felipe Orts, Lars van der Haar, David van der Poel en Tom Meeusen deel uit van die leidersgroep. Die zou wat verderop scheuren. In het eerste stuk bevonden zich Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Toon Aerts. De rest, met Mathieu van der Poel, volgde op 5 seconden. Wanneer voorin het tempo weer stokte smolt alles weer samen en gingen nu Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Tim Merlier voor de rest uitrijden. Zij begonnen met een voorsprong van 1 seconde op Toon Aerts en 3 op Lars van der Haar aan de vijfde van negen ronden.

Eli Iserbyt in actie., BELGA
Eli Iserbyt in actie. © BELGA

Na 42 minuten cross ging Mathieu van der Poel harder op de trappers duwen. Meteen wist de rest dat ze weer gingen rijden voor de tweede plaats. Zes renners (Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Tim Merlier) kwamen hiervoor nog in aanmerking. Mathieu van der Poel was al lang aan zijn ereronde bezig toen. In de daaropvolgende sprint voor stek twee was Tim Merlier net iets sneller dan Toon Aerts.

Bij de beloften won Niels Vandeputte. Thibau Nys was de sterkste bij de junioren en bij de dames won de Nederlandse Lucinda Brand.

Het was Mathieu van der Poel zelf die al meteen de leiding nam van de wedstrijd. Belgisch kampioen Toon Aerts had zijn start compleet gemist en kwam in een 20e positie aan een eerste zware modderstrook door. Eli Iserbyt, die een ware thuiscross reed, flitste zich naar de leiding met in zijn spoor Corné van Kessel, Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck. Bij het ingaan van de tweede ronde vormde zich een kopgroep met negen renners. Tim Merlier, die vanuit de achtergrond was teruggekomen, voerde het veld aan. De kopgroep zou nog verder aandikken. Bij het ingaan van de 4e van 9 ronden maakten Corné van Kessel, Tim Merlier, Jim Aernouts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout, Felipe Orts, Lars van der Haar, David van der Poel en Tom Meeusen deel uit van die leidersgroep. Die zou wat verderop scheuren. In het eerste stuk bevonden zich Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Toon Aerts. De rest, met Mathieu van der Poel, volgde op 5 seconden. Wanneer voorin het tempo weer stokte smolt alles weer samen en gingen nu Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Tim Merlier voor de rest uitrijden. Zij begonnen met een voorsprong van 1 seconde op Toon Aerts en 3 op Lars van der Haar aan de vijfde van negen ronden.Na 42 minuten cross ging Mathieu van der Poel harder op de trappers duwen. Meteen wist de rest dat ze weer gingen rijden voor de tweede plaats. Zes renners (Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Tim Merlier) kwamen hiervoor nog in aanmerking. Mathieu van der Poel was al lang aan zijn ereronde bezig toen. In de daaropvolgende sprint voor stek twee was Tim Merlier net iets sneller dan Toon Aerts.Bij de beloften won Niels Vandeputte. Thibau Nys was de sterkste bij de junioren en bij de dames won de Nederlandse Lucinda Brand.