Mathieu van der Poel steekt na lange solo zege op zak

Redactie KW

Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zondag de Brico Cross in Eeklo gewonnen. De Nederlandse kampioen haalde het na een solo die hij al na de eerste van tien ronden opzette. Wereldkampioen Wout van Aert klopte Michael Vanthourenhout in een sprint voor de tweede plaats. Laurens Sweeck werd vierde voor Kevin Pauwels.

Al meteen na de eerste ronde zette Mathieu van der Poel de aanval in. Van Aert zag het gevaar en reageerde met Sweeck in het wiel. Op zeven ronden van het einde telde Van der Poel 15 seconden voorsprong op een kwartet met Van Aert, Sweeck, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Wat verder sloten ook Gianni Vermeersch en Corné van Kessel aan bij die achtervolgende groep.

Na de passage in de zandbak, op iets meer dan drie ronden van het einde, verdapperde Sweeck. Hij ging alleen in de tegenaanval op Van der Poel, die toen een halve minuut voor hem uitreed.

Mathieu Van der Poel trok de slotronde in met een voorsprong van 28 seconden op Sweeck en Vanthourenhout. Van Aert sloot wat verderop aan bij dit duo. Vanthourenhout zette op een technische strook een demarrage op en ging zo op jacht naar de tweede plaats.

Bij de passage in de zandbak kwam Van Aert tot bij Vanthourenhout en liet de West-Vlaming achter zich in een sprint met twee. Mathieu Van der Poel had dan al lang het zegegebaar gemaakt nadat hij op overtuigende wijze zijn eerste zege van het seizoen behaalde.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.