Mathieu van der Poel soleert naar vierde wereldtitel

Mathieu Van Der Poel viert als hij over de eindmeet komt.©DAVID STOCKMAN BELGA
Mathieu Van Der Poel viert als hij over de eindmeet komt.©DAVID STOCKMAN BELGA
Bron: Belga

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft zondag in Oostende voor de vierde keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden bij de mannen elite veroverd. Wout van Aert werd tweede op 37 seconden. Het brons ging net als de voorbije twee jaar naar Toon Aerts.

Mathieu van der Poel zag Wout van Aert al vroeg wegrijden na een valpartij in de tweede ronde. Maar niet veel later reed Van Aert lek, zijn Nederlandse concurrent profiteerde optimaal. Van Aert zag vervolgens de kloof stelselmatig groter worden.

Voor de 26-jarige MVDP is het de derde wereldtitel op rij, de vierde in totaal. Hij komt zo op gelijke hoogte met Roland Liboton. De Fransman André Dufraisse, de Italiaan Renato Longo en de Zwitser Albert Zweifel behaalden in hun carrière vijf wereldtitels. Erik De Vlaeminck blijft met zeven regenboogtruien recordhouder. Wout van Aert heeft drie wereldtitels op zijn palmares.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten