Mathieu van der Poel rijdt naar vierde zege op rij in GP Sven Nys, Eli Iserbyt pas vierde

Mathieu Van Der Poel©DAVID STOCKMAN BELGA
Mathieu Van Der Poel©DAVID STOCKMAN BELGA
Bron: Belga

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft vrijdag in Baal de Grote Prijs Sven Nys gewonnen, de vijfde wedstrijd in de X2O Badkamers Trofee. West-Vlaming Eli Iserbyt haalde het podium niet, hij kwam als vierde over de streep.

De Nederlandse wereldkampioen haalde het in de traditionele cross op nieuwjaarsdag na een aanval in het tweede deel van de wedstrijd. Voor MVDP is het zijn vierde zege op rij in Baal, de zesde van het seizoen.

De Nederlander legde de basis voor zijn overwinning met een versnelling in de vijfde van zeven rondes. Hij reed toen weg uit een groepje van vijf met daarbij ook Wout van Aert, Eli Iserbyt, Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout. Na de demarrage viel de groep uit elkaar. Van Aert toonde zich de beste van de rest. De renner van Jumbo-Visma kwam uiteindelijk op acht seconden van zijn eeuwige rivaal over de streep.

De Brit Tom Pidcock, die in de beginfase het initiatief had genomen, vervolledigde het podium op 32 seconden.

Eli Iserbyt (op 41 seconden) en Michael Vanthourenhout (op 45 seconden) maakten de top vijf vol.

In de tussenstand van de X20 Badkamers Trofee blijft Iserbyt na vijf manches aan de leiding. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal blesseerde zich vorig weekend in de Superprestigemanche van Zolder aan de elleboog en was onzeker voor Baal, maar streed vrijdag lang mee in de voorste gelederen.

Op 23 januari gaat de X20 Badkamers Trofee verder met de Flandriencross in Hamme.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten