De Europese kampioen, die zijn tiende seizoenszege behaalde, nam van bij de start het initiatief op het snelle parcours en sloeg al in de tweede ronde een beslissende kloof. Aan de streep had hij 14 seconden voorsprong op Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). Die schudde in de slotronde de Nederlander Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions) van zich af.

Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) kwam als vierde over de finish. De winnaar van de WB-crossen in het Amerikaanse Waterloo en Iowa City blijft leider in de tussenstand.

Wereldkampioen Wout van Aert (Cibel-Cebon) moest tevreden zijn met de zevende plaats.

Volgende week zondag (25 november) staat met de Vlaamse Duinencross in Koksijde de vijfde afspraak in de Wereldbeker op het programma.

(Belga)

De Europese kampioen, die zijn tiende seizoenszege behaalde, nam van bij de start het initiatief op het snelle parcours en sloeg al in de tweede ronde een beslissende kloof. Aan de streep had hij 14 seconden voorsprong op Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). Die schudde in de slotronde de Nederlander Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions) van zich af.Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) kwam als vierde over de finish. De winnaar van de WB-crossen in het Amerikaanse Waterloo en Iowa City blijft leider in de tussenstand. Wereldkampioen Wout van Aert (Cibel-Cebon) moest tevreden zijn met de zevende plaats.Volgende week zondag (25 november) staat met de Vlaamse Duinencross in Koksijde de vijfde afspraak in de Wereldbeker op het programma.(Belga)