Mathieu van der Poel is topfavoriet op EK veldrijden, Eli Iserbyt verdedigt titel bij beloften

Alle ogen zijn zondagnamiddag tijdens het EK veldrijden op Mathieu van der Poel gericht. De Nederlander verdedigt voor eigen volk in Rosmalen zijn Europese titel. Bij de beloften is Eli Iserbyt de uittredend kampioen.

© Belga

De 23-jarige Van der Poel is dit seizoen met voorsprong de sterkste veldrijder en logischerwijze geldt hij dan ook als de te kloppen man. Maar afgelopen donderdag kende de zoon van Adrie een complete offday in de Koppenbergcross. Hij finishte er pas als 21e op ruim vier minuten van winnaar Toon Aerts.

Aerts is samen met wereldkampioen Wout van Aert, die vorig jaar paste voor het EK, het speerpunt van de Belgische selectie. Zij geloven alvast in hun kansen.

“Mathieu heeft op de Koppenberg getoond dat hij ook maar een mens is en niet onklopbaar”, zei Van Aert. “We moeten als Belgische ploeg goed samenwerken, een sterk blok presenteren en die Europese trui meenemen naar huis“, vulde Aerts, de Europese kampioen van 2016, aan.

Parcoursbouwer Richard Groenendaal tekende in Rosmalen een omloop uit waarin snelheid en techniek doorslaggevend zullen zijn. Het lijkt een parcours op maat van Mathieu van der Poel. Dat vindt ook bondscoach Sven Vanthourenhout. “Het is een razendsnelle cross: vlak, veel bochten, een zandstrook en balkjes. Een parcours dat van der Poel op het lijf is geschreven.”

De titelstrijd bij de mannen begint om 15u15. Anderhalf uur daarvoor zijn de vrouwen aan de beurt. Sanne Cant verdedigt haar titel van vorig jaar in Tabor. De beloften waaronder Eli Iserbyt uit Bavikhove starten om 12u00.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.