Zaterdag was Van der Poel voor het eerst dit seizoen eens niet de beste in het veld. Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Baloise Lions), zondag vierde in Overijse, troefde hem af in de DVV Verzekeringen Trofee-manche in Ronse.

In Overijse liet Van der Poel al snel zien dat hij over betere benen beschikte. In het begin van de derde ronde reed hij weg van een groepje met Hermans, Pidcock en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) en hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Aan de finish had hij uiteindelijk 14 seconden voorsprong op Pidcock en 26 op Hermans.

Tim Merlier werd vijfde in Overijse. © BELGA

Opvallend: een loslopende hond zorgde even voor animo in Overijse. Bij het begin van de tweede ronde volgde hij een aantal renners. Hij hinderde de renners wel, maar uiteindelijk viel er niemand vooraleer de hond weer veilig van het parcours werd gehaald.

Het is voor Van der Poel zijn vierde zege in Overijse. Eerder won hij ook in 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar nam hij niet deel in de druivengemeente en won Toon Aerts.

(Belga)

Zaterdag was Van der Poel voor het eerst dit seizoen eens niet de beste in het veld. Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Baloise Lions), zondag vierde in Overijse, troefde hem af in de DVV Verzekeringen Trofee-manche in Ronse.In Overijse liet Van der Poel al snel zien dat hij over betere benen beschikte. In het begin van de derde ronde reed hij weg van een groepje met Hermans, Pidcock en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) en hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Aan de finish had hij uiteindelijk 14 seconden voorsprong op Pidcock en 26 op Hermans.Opvallend: een loslopende hond zorgde even voor animo in Overijse. Bij het begin van de tweede ronde volgde hij een aantal renners. Hij hinderde de renners wel, maar uiteindelijk viel er niemand vooraleer de hond weer veilig van het parcours werd gehaald.Het is voor Van der Poel zijn vierde zege in Overijse. Eerder won hij ook in 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar nam hij niet deel in de druivengemeente en won Toon Aerts.(Belga)