Mathieu van der Poel en Wout van Aert kruisen de degens in Gullegem

© belga
Redactie KW

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn de publiekstrekkers van de cross zaterdag in Gullegem. Voor laatst geciteerde is het, na Loenhout, meteen zijn tweede veldrit van het seizoen. Ook van de partij in de deelgemeente van Wevelgem zijn onder anderen Michael Vanthourenhout, Zdenek Stybar, Xandro Meurisse, Corné van Kessel en Gianni Vermeersch. Het deelnemersveld mag er dus best wezen in deze veldrit waar geen klassement aan verbonden is.

Mathieu van der Poel won er vorig jaar zijn 100e wedstrijd als prof. Hij kreeg hiervoor een grote taart als cadeau van de organisatoren. Gianni Vermeersch kon toen in de sprint David van der Poel afhouden voor de dichtste ereplaats. Vermeersch sloot het jaar 2019, in Bredene, af met een nieuwe podiumplaats.

“Ik startte in Bredene met podiumambities. Ik maakte die ook waar. Dat zal in Gullegem niet anders zijn, al starten Mathieu van der Poel en Wout van Aert er eveneens. Daags nadien volgt Brussel en dan komt het Belgisch kampioenschap er reeds aan. Ik mag zeker niet klagen wat betreft mijn prestaties de afgelopen weken. De cross van Gullegem ligt me wel. De organisatoren slaagden erin om in een mum van tijd hun wedstrijd tot iets groots te laten uitgroeien. Het parcours is mooi uitgekiend en wat betreft publieke belangstelling mogen ze daar zeker niet klagen. En het is altijd leuk te koersen in eigen provincie. Je kan dan net altijd iets meer”, meldt Gianni Vermeersch.

Bij de dames ging de zege vorig jaar naar Loes Sels. Zij haalde het toen voor de Nederlandse Annemarie Worst en de Britse Nikki Brammeier.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier