Mathieu van der Poel boekt 22ste seizoenszege in Zonnebeke, van Aert is tweede

© belga
Redactie KW

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke gewonnen. De 25-jarige Nederlander haalde het na een solo die hij halverwege opzette. Wout van Aert werd tweede, zijn eerste podiumplaats dit veldritseizoen. Jens Adams pakte de laatste podiumplaats, voor Wietse Bosmans en Eli Iserbyt.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel stoof als eerste het veld in, achternagezeten door zijn oudere broer David, Jens Adams, Vincent Baestaens, Eli Iserbyt, Wout van Aert en Gianni Vermeersch. In de tweede ronde repte Van Aert zich naar voren. Die tempowisseling zorgde ervoor dat de omvangrijke kopgroep werd gereduceerd tot vijf renners: van Aert, Mathieu van der Poel, Iserbyt, Wietse Bosmans en Adams deel van uit. Vermeersch volgde op een handvol seconden als zesde en kreeg wat verderop het gezelschap van David van der Poel. De vijf reden gaandeweg verder van hun tegenstanders weg.

Net voor halfcross kon Van Aert een kloofje slaan, toen Van der Poel op een schuine kant wegschoof en hierdoor even in de problemen kwam. De wereldkampioen sloot echter snel weer aan bij van Aert en bracht ook de rest mee.

Mathieu van der Poel boekt 22ste seizoenszege in Zonnebeke, van Aert is tweede
© GC

Halverwege versnelde Mathieu Van der Poel op zijn beurt, en met nog vijf ronden voor de boeg reed hij vijf seconden voor Van Aert. Iserbyt volgde op acht seconden. Bosmans en Adams hielden elkaar gezelschap in de strijd voor plaatsen vier en vijf en moesten al 15 seconden goedmaken op de wereldkampioen. Het tweetal knokte zich tot bij Iserbyt, terwijl Van der Poel een stevig tempo bleef onderhouden. Van Aert van zijn kant bleef knokken en zette daarmee de Nederlander toch ietwat onder druk.

Bij het ingaan van de slotronde trok Adams in de aanval, op jacht naar de laatste podiumplaats. Van der Poel kwam niet meer in de problemen en zette zo voor de 22ste keer dit seizoen de puntjes op de i.

Bij de dames zag de top 3 er als volgt uit:

1.MAJERUS CHRISTINE

2.BETSEMA

2. VAN LOY

Mathieu van der Poel boekt 22ste seizoenszege in Zonnebeke, van Aert is tweede
© GC

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier