Mathias Vandenborre rijdt zaterdag voor eigen volk de interclub in Ingelmunster

Nadat Mathias Vandenborre (17) een deel van zijn seizoen door een blessure in het water zag vallen, groeide de junior in de zomer opnieuw naar zijn beste vorm toe. Die hoopt de Ingelmunsternaar zaterdag te kunnen verzilveren door voor eigen volk sterk voor de dag te komen in de plaatselijke interclub.

Mathias Vandenborre is mentaal en fysiek sterker geworden. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Het is altijd plezant om zo dicht bij huis een wedstrijd te betwisten, zeker als het een interclub is”, steekt Mathias Vandenborre (17) van wal. “Wat ik ervan verwacht? We starten met een heel sterke ploeg die mij zal helpen om attent te koersen en voorin te blijven. Vorig jaar ging het er enorm snel aan toe in Ingelmunster, maar ik voel dat ik er klaar voor ben. In vorige interclubs merkte ik dit seizoen dat het af en toe nog iets te snel ging voor mij als eerstejaars, maar samen met mijn trainer Jan Koning heb ik keihard gewerkt en gaat het al heel wat beter. Ik hoop dan ook op een goed resultaat voor eigen volk.”

“Het goede gevoel is terug en ik ben gemotiveerd om het seizoen in schoonheid af te sluiten”

Een mooi resultaat zou alvast een opsteker zijn voor de talentvolle Ingelmunsternaar nadat hij een tweetal maanden aan zich voorbij zag gaan door lichamelijke problemen. “Ik was goed gestart aan het seizoen met onder meer een tweede plaats in Staden en een negende stek in De Klijte, maar dan kwam ik ten val en stond ik een paar maanden aan de kant. Mijn heup zat geblokkeerd en daardoor kreeg ik ook kniepijn. Gelukkig vond mijn trainer snel de oorzaak van het euvel, maar het herstel duurde toch even. Toen ik pijnvrij kon hervatten, was ik alvast tevreden. Het goede gevoel is terug en ik ben gemotiveerd om het seizoen in schoonheid af te sluiten”, aldus Mathias, die naast de interclub in Ingelmunster ook nog Keizer der Juniores in Tielt mag betwisten.

Gegroeid als renner

Ondanks het lichamelijke leed blikt de junior van Forte Young CT tevreden terug op zijn seizoen. “Ik ben vooral blij dat ik zoveel heb kunnen bijleren van mijn ploegmaats, allemaal jongens met heel veel capaciteiten. Zowel mentaal als fysiek heb ik heel wat stappen gezet. Ook mijn trainer heeft daar een grote verdienste in, want op vlak van training heb ik heel wat bijgeleerd. Dankzij de goede begeleiding bij de club voel ik dat ik gegroeid ben als wielrenner en dat hoop ik dit seizoen nog een paar keer te kunnen tonen”, besluit Mathias, die sportwetenschappen optie wielrennen volgt aan het KTA in Brugge en zijn ouders enorm dankbaar is omdat ze hem altijd zijn blijven steunen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.