Masters Cycling Team uit Zwevegem hoopt nog sterker voor de dag te komen dan vorig seizoen

Masters Cycling Team telt dit seizoen negen renners: Timothy Heyse, Pedro Michels, Geoffrey Michels, Dominiek Meurisse, Stijn Ameye, Giovanni De Beyter, Ibe Vandendriessche, Kristof Vercouillie en Thomas Vanhoutte. © gf
Redactie KW

Masters Cycling Team kende een relatief goed seizoen 2019. Een aantal renners hebben mooi progressie geboekt en met 12 zeges en 4 leiderstruien is er geen reden tot klagen. Toch werd de ploeg lichtjes ontwricht toen Pedro Michels, een van de sterkhouders, al vroeg in het seizoen uitviel. Timothy Heyse, zelf actief als renner, presenteert hun ambities.

“Dit seizoen kunnen we wellicht nog beter dan vorig jaar, al legt het de eerste weken eigenlijk niet zo goed aan”, aldus Timothy Heyse. “Het weer is verre van optimaal om goed en veel te kunnen trainen en dat missen we voor het ogenblik wat. Het is wel een goed teken dat Pedro Michels na zijn arbeidsongeval van vorig jaar stilaan weer begint mee te draaien. Het is nog eventjes wachten tot wanneer hij echt weer top is en dan zullen de prestaties van de andere renners ook gaan komen. Ze hoeven daarvoor niet in dezelfde koers te zitten, maar het is al jaren een soort van constante: als Pedro goed is, is de rest ook goed. Als er nu nog eens een maand mooi weer zou aankomen, zijn we helemaal op dreef. Eén renner hebben we zien vertrekken, Dennis Demaertelaere, waardoor we met negen coureurs over blijven.”

Pedro Michels haalde vorig jaar in het begin van het seizoen nog zes topvijfplaatsen. Dit jaar hoopt hij er toch nog eentje te kunnen winnen, maar vooral om gespaard te blijven van tegenslagen. “We hopen dat hij snel weer het goede gevoel te pakken heeft, maar dat komt wel in orde.” Geoffrey Michels, de zoon van Pedro, boekte vorig jaar één overwinning en wil dat dit jaar nog eens overdoen. “Dat zal wellicht wat later op het seizoen zijn aangezien hij op zijn best is in mooiere weersomstandigheden.”

Timothy Heyse won vorig jaar het eindklassement bij de EDH en pakte dus de leiderstrui. Hij heeft naar eigen zeggen een iets mindere winter achter de rug, waarin hij geregeld eens langs de kant stond door ziekte. “Ik reken erop dat het goede gevoel stilaan komt en wil mij vooral op de kampioenschappen laten zien. Verder wil ik mijn ploegmaten ook wel eens aan een overwinning helpen.”

Zegekaper

Dominiek Meurisse was vorig jaar de zegekaper van het team met negen zeges en drie leiders- en kampioenentruien (Vlaams kampioen bij de EDH, Beneluxkampioen bij de OVWF en eindklassement OVWF). Hij pakte ook uit met een mooie 12de stek op de Schleck Gran Fondo. Dit jaar zal Dominiek bij een aantal nevenbonden actief zijn, maar wellicht ook stilaan zich wat meer gaan toeleggen op de granfondo’s.

Stijn Ameye liet in 2019 enkele toptienplaatsen op zijn conto noteren, met een tweede plaats als beste resultaat. “Hij maakt elk jaar progressie, maar het ontbreekt hem nog een beetje aan tactisch inzicht om te winnen. In de mate van het mogelijke zullen wij hem daarin ten volle steunen, want hij verdient het.”

Giovanni De Beyter heeft vorig seizoen niet zo veel gekoerst, maar was ondertussen wel goed voor een overwinning en een vierde plaats op het Beneluxkampioenschap van de OVWF. Hij ambieert twee overwinningen, maar wil vooral een min of meer volledig seizoen kunnen rijden. Ibe Vandendriessche is ook zo’n renner die het echt zou verdienen om eens te winnen en daar zullen zijn ploegmaten hem wat bij helpen dit jaar. Met een tweede stek zat hij er vorig seizoen toch al dicht bij.

Kristof Vercouillie was het afgelopen seizoen te druk bezet om te koersen – hij is zelf ploegleider van beloftenploeg Mysenlan-Baboco-Douterloigne en zijn zoon Victor koerst bij de juniores – en heeft weinig ambities voor dit jaar. Als het lukt, wil hij deze zomer een paar koersen rijden. Ook Thomas Vanhoutte had weinig tijd als zelfstandig tuinaanlegger. Ook hij hoopt in de zomer wel de tijd te vinden om een paar wedstrijden af te werken. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier