Masters Cycling Team is klaar voor 2019

Redactie KW

Voor Timothy Heyse (29) is het seizoen, naar eigen zeggen, wat beter gestart dan verwacht. Samen met Pedro Michels neemt hij de praktische organisatie van Masters Cycling Team in handen.

“Het seizoen gaat wel vlotter dan ik gedacht had. Ik heb een goede winter achter de rug, maar de laatste weken heb ik het toch wel druk gehad op het werk. Ik wilde ook nog genoeg tijd nemen voor mijn dochtertje Elise, dat binnen twee maanden haar eerste verjaardag viert. Ik had uiteindelijk misschien wat minder training achter de rug dan ik zou willen, dus ik mag wel tevreden zijn.”

Pedro Michels is de voortrekker van onze club. Hij won al 320 keer in zijn carrière

Timothy volgt in eerste instantie het programma van de EDH, waarbij hij de laatste weken telkens in de top tien of top 20 te vinden was. In Besonrieux werd hij vijfde van de A-renners. Dit seizoen drie zeges behalen is zijn ambitie en daar is zelfs een weddenschap aan gekoppeld. “Toen ik bij de jeugdcategorieën koerste, plakte mijn peter op zijn auto een sticker Supporter Timothy Heyse.”

Masters Cycling Team is klaar voor 2019

“Toen ik stopte, bleef die sticker er nog jarenlang aan. Mathieu Vandevelde, een goede vriend van mij, moet dat opgemerkt hebben en stelde me voor om ook zo’n sticker op zijn auto te plakken als ik drie koersen win dit seizoen. Vandaar dus mijn doel voor dit jaar.”

Bij de nevenbonden

Timothy koerst voor het Masters Cycling Team, een team dat hij mee in goede banen leidt qua praktische aangelegenheden. Samen met voorzitter Pedro Michels staat hij voor allerhande zaken in, gaande van het onderhouden van de Facebookpagina en het zoeken van sponsors tot het bestellen van de juiste kledij. Het team telt tien renners, in de eerste plaats actief bij de nevenbonden, die op vrijdag 22 maart werden voorgesteld op de ploegvoorstelling.

Pedro Michels is zowat de voortrekker van onze club. In zijn carrière was hij al goed voor 320 overwinningen, waarvan zes vorig seizoen. Op vlak van overwinningen staat hij wel al droog sinds afgelopen zomer, dus voor hem mag de volgende overwinning gerust komen. Eens hij er een te pakken heeft, zullen er nog wel een paar volgen.”

“Geoffrey Michels is de zoon van Pedro. Vorig jaar heeft hij niet zoveel koersen gereden maar hij is toch van plan om dit seizoen telkens in de A-categorie mee te strijden. Talent heeft hij zeker en vast en aan zijn proefstuk is hij allerminst toe, want in het verleden is hij ooit nog wereldkampioen geweest.”

“Dominiek Meurisse is voor het ogenblik wellicht het best getraind, hij zal dit seizoen zeker meestrijden voor de prijzen. Vorig jaar pakte hij al vier overwinningen, won het eindklassement bij de EDH en pakte daarbij ook de Vlaamse kampioenstitel. Ik zie hem dit seizoen gerust meer overwinningen pakken dan de drie à vijf die hij zelf ambieert.”

“Stijn Ameye rijdt nu zijn tweede seizoen bij ons. Hij hoopt een stabiel seizoen te rijden en goed te zijn op de kampioenschappen. We hebben hem ook al wat trainingsadvies gegeven en dat lijkt wel zijn vruchten af te werpen.”

“Giovanni De Beyter rijdt al geruime tijd bij ons, hij heeft indertijd samen met Pedro ons team opgericht. Hij zal eerder af en toe koersen, maar als hij koerst, is hij wel altijd goed.”

“Ibe Vandendriessche koerste vorig jaar zowel bij de EDH als de elite zonder contract en kon telkens zijn deel van het werk opknappen. Hij kon deze winter goed trainen en zal waarschijnlijk wat progressie geboekt hebben.”

“Thomas Vanhoutte is eerder een starter, vorig jaar reed hij bij de G-categorie van de LWU en kon daar redelijk zijn mannetje staan. Dit jaar is hij van plan zich bij de A-categorie te voegen, als dat tenminste lukt in combinatie met zijn zaak, Tuinen Vanhoutte, tevens sponsor van Masters CT.”

“Kristof Vercouillie reed vorig jaar twee wedstrijden en rekent erop dit jaar meer te koersen. De vraag is natuurlijk in hoeverre hij daarin zal slagen, vermist hij ook nog ploegleider is en zijn zoon ook koerst.”

Nieuw in de ploeg

“Dennis Demaertelaere is nieuw bij ons, maar wel bekend bij de nevenbonden. Hij staat elk jaar wel garant voor een paar overwinningen, dus dat komt dit seizoen ook wel in orde.”

“Ook Luc Ameye had in dit lijstje moeten staan, maar hij heeft ons twee weken geleden op 55-jarige leeftijd verlaten.”

“De zwaarste wedstrijd in zijn leven, de strijd tegen een pijnlijke ziekte, heeft hij helaas niet mogen winnen. Hij verdient alleszins een eervolle vermelding.”

(Robin Rosseeuw)