Mark Cavendish, in 2016 nog eindwinnaar samen met Bradley Wiggins, was uitermate gemotiveerd naar Gent gekomen. De Brit trainde sinds donderdag met zijn maatje Iljo Keisse. Hun doel was om deze 79ste editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam te schrijven. Of dat nog mogelijk is, moet de toekomst uitwijzen. Mark Cavendish viel tijdens de baanronde, het vierde nummer van de avond, immers zwaar. De Brit moest de eerste ploegkoers laten voor wat hij was. Iljo Keisse werd aan Jonas Rickaert gekoppeld. Deze laatste zag zijn metgezel Roy Pieters immers uitvallen door ziekte.

Jonas Rickaert vervangt momenteel Mark Cavendish. © BELGA

Mark Cavendish keerde daarop terug naar het hotel en kan maximaal 36 uur geneutraliseerd worden. Lukt dat niet, dan stellen de organisatoren een nieuw koppel samen met Iljo Keisse.

(BELGA)

Mark Cavendish, in 2016 nog eindwinnaar samen met Bradley Wiggins, was uitermate gemotiveerd naar Gent gekomen. De Brit trainde sinds donderdag met zijn maatje Iljo Keisse. Hun doel was om deze 79ste editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam te schrijven. Of dat nog mogelijk is, moet de toekomst uitwijzen. Mark Cavendish viel tijdens de baanronde, het vierde nummer van de avond, immers zwaar. De Brit moest de eerste ploegkoers laten voor wat hij was. Iljo Keisse werd aan Jonas Rickaert gekoppeld. Deze laatste zag zijn metgezel Roy Pieters immers uitvallen door ziekte. Mark Cavendish keerde daarop terug naar het hotel en kan maximaal 36 uur geneutraliseerd worden. Lukt dat niet, dan stellen de organisatoren een nieuw koppel samen met Iljo Keisse.(BELGA)