Mark Cavendish komt (wellicht) toch niet naar Kortrijk Koerse

Kristof Vanfleteren. © JVGK
Redactie KW

Vrijdag is het hoogdag in de Guldensporenstad. Dan vindt de 82ste editie van Kortrijk Koerse plaats. De organisatoren verwachten opnieuw tot 15.000 toeschouwers in het stadscentrum.

De affiche voor die 82ste editie is al enkele weken bekend, toch waren de voorbije dagen nog serieus lastig voor het bestuur. “Mark Cavendish had zijn komst bevestigd, maar hoe dichter bij onze wedstrijd, hoe duidelijker het werd dat hij wellicht toch niet zou kunnen starten“, zegt Kristof Vanfleteren. “Hij moest het fiat krijgen van zijn arts na zijn zware val in de Tour de France. Kortrijk Koerse zou zijn eerste wedstrijd zijn sinds zijn blessure. We hopen dat we ongelijk krijgen en dat we hem overmorgen (vrijdag, red.) alsnog mogen verwelkomen.”

Geen Landa

“We hebben ook tot bijna het allerlaatste moment onderhandeld met Mikel Landa, de knecht van Chris Froome, maar ook die gesprekken zijn afgesprongen. Froome zelf aan de start krijgen, een van onze wildste dromen, was geen optie wegens veel te duur. Gelukkig hebben we een heel mooi Belgisch deelnemersveld met Belgische toppers zoals Tim Wellens, Julien Vermote, Olivier Naesen, Pieter Serry en Dylan Theuns.”

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier