Marith Vanhove bezorgt België op slotdag vijfde Europese titel

Een tweede Europese titel op de piste voor Marith Vanhove. © (foto FB Marith Vanhove)
Redactie KW

Op de laatste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Italiaanse Fiorenzuola heeft juniore Marith Vanhove dinsdag de Europese titel veroverd in de tijdrit over 500 meter.

De Izegemse deed op de 500 meter enkele tienden van een seconde sneller dan een Oekraïense en Franse concurrente. Maandag veroverde de 17-jarige Marith Vanhove ook al goud in de ploegkoers bij de juniores, toen samen met Katrijn De Clercq.

Ook De Clercq kwam in actie op de slotdag. Ze lag een tijdje op koers voor een medaille in het omnium, maar sloot die uiteindelijk af als zevende. Fabio Van den Bossche veroverde in dezelfde discipline brons bij de beloften. Hij had na de eerste onderdelen zicht op goud, maar moest dat in een spannende slotfase nog afstaan. Noah Vandenbranden werd negende in het omnium voor juniores.

De Belgen keerden met een bijzonder rijke buit terug van het EK: met vijf gouden medailles, tweemaal zilver en driemaal brons was de Belgische selectie één van de meest succesvolle landen.

De Europese kampioenschappen baanwielrennen voor eliterenners staan gepland van 11 tot en met 15 november in het Bulgaarse Plovdiv. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier