Marcel Kittel is blij met zege in Driedaagse

Marcel Kittel van team Etixx - Quick-Step: "Iedereen zegt dat ik een goede tijdrijder ben maar deze namiddag is het aan Tony Martin. Hij is toch meer specialist dan mezelf." © BELGA
Redactie KW

Nummer zes is binnen voor Marcel Kittel. In de straten van De Panne liet de Duitser van Etixx-Quick.Step donderdag na de tweede opeenvolgende massasprint het hele peloton achter zich. In de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde had hij nog het hoofd moeten buigen voor de Italiaan Elia Viviani.

“Deze korte etappe was op zich niet zo zwaar. Er stond weinig wind en mijn team kon de hele rit controle houden over hetgeen gebeurde”, gaf Kittel mee. “Vooral Davide Martinelli en Iljo Keisse leverden schitterend werk om mij voorin te houden al was ik hen even kwijt. Uiteindelijk kwam alles wel weer goed en ging de gashendel opnieuw helemaal open. Hierdoor slaagde ik erin weer post te vatten voorin. Wie niet bij de eersten de laatste bocht kan indraaien, is er meteen aan voor de moeite. Ik draaide daar goed uit en kon dan versnellen en het halen”.

Gevaarlijke aankomst

Kittel had het ook even over de slotkilometers. “Het is wel een gevaarlijke aankomst hier met die haakse rechtse bocht op zowat 350 meter voor de finish en de tramsporen in de laatste kilometers. Misschien moeten de organisatoren er eens aan denken enkele bochten in te lassen voor de laatste rechte lijn zodat het tempo in de grote groep wat gebroken wordt”, oordeelde de Duitser.

“Mijn volgend doel is de Scheldeprijs van Schoten. Deze namiddag is het aan Tony Martin om uit te pakken. Iedereen zegt dat ik een goede tijdrijder ben maar Tony is toch meer specialist dan mezelf. Ik ben blij dat ik vandaag heb kunnen winnen, zeker na mijn tweede plaats van gisteren achter Elia Viviani. Eigenlijk lijkt mijn vorige zege zowat eeuwen geleden. Daar is vandaag gelukkig verandering in gekomen”, lachte Kittel.

(belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.