Marc Monballieu bedwingt Mont Ventoux voor de 100ste keer

Redactie KW

Hij bedwong de legendarische fietsberg maandag vanuit Bédoin in 1 uur, 32 minuten en 13 minuten.

“Mijn tweede beste tijd ooit”, glundert de wielertoerist. Marc Monballieu begon met fietsen in 1991, op aanraden van zijn orthopedist. “Ik had lichte knieproblemen bij het lopen en kocht dan maar een koersfiets. Datzelfde jaar had ik een reis geboekt naar de Provence en had ik net het boek De Beklimming van de Mont Ventoux van Jos Vandeloo gelezen. Dat inspireerde mij om het ook eens te proberen en ik was meteen verkocht.”

Marc behoort intussen tot het bijzonder selecte clubje van de “Heersers van de Kale Berg“. Hij volbracht namelijk alle mogelijke uitdagingen van de Mont Ventoux met succes. “Als je deze uitdagingen aangaat, loopt de teller natuurlijk snel op”, verduidelijkt hij. “In juni beklom ik de berg voor de 98ste keer. Toen ik thuis kwam zijn mijn echtgenote kom, voor je 60ste verjaardag gaan we terug en dan maak je er maar honderd van.” Zijn prestatie is bijzonder, maar zelf blijft Marc Monballieu er erg bescheiden bij.

“Roland Hurtecant, de organisator van de vroegere fietstocht Brugge-Mont Ventoux, is 75 jaar en heeft net zijn 200ste beklimming van de Mont Ventoux achter de rug. Maar Roland is dan ook vijftien jaar ouder. Ik heb nog tijd,” besluit Marc lachend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier