Lynn Depuers wil plezier op de fiets terugvinden

Lynn Depuers heeft een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Nu zijn de problemen gelukkig achter de rug en ze vindt opnieuw plezier in alles wat ze doet. Volgend jaar zal Lynn de kleuren van de Molenspurters Meulebeke vertegenwoordigen.

Lynn Depuers. (Foto Coghe) © Foto Coghe

Afgelopen seizoen reed Lynn in de kleuren van Autoglas Wetteren CT, maar veel wedstrijden heeft ze niet gereden. “Ik zat in het laatste jaar van mijn studies leerkracht lager onderwijs, dat betekende dus dat ik zes weken eindstage moest afwerken.”

“Die stage verliep echter zeer moeizaam, ik kwam terecht in een school en klas waar ik me helemaal niet goed voelde. Er is uiteindelijk van alles fout gelopen, ik kon blijkbaar niets goed doen en dat knaagde.”

Niet goed genoeg

“Ik kreeg het gevoel dat ik gewoon niet goed genoeg was, en tussen april en juni ging het van kwaad naar erger. De moed om te gaan trainen en koersen zakte me ook helemaal in de schoenen. Het werd zelfs zo erg dat ik op training niet meer in de omgeving van die school durfde passeren, dan weet je dat het echt diep zit. Gelukkig heb ik veel steun gehad aan de mensen om me heen, zij hielpen me er weer bovenop.”

“Ik wil weer plezier vinden in hetgeen ik graag doe”

“Het was de bedoeling dat ik in juni zou afstuderen, ik was voor al m’n vakken geslaagd, behalve die stage. Achteraf gezien had ik ze beter gewoon stopgezet, dan had ik het misschien niet zo erg laten worden. Dit semester heb ik mijn eindstage dus opnieuw moeten doen, in een andere school uiteraard, waar het wel goed afgelopen is. In februari zal ik uiteindelijk m’n diploma hebben, dat geeft tenminste weer moed. Intussen kan ik al beginnen solliciteren, ik heb er nu toch wat tijd voor”, aldus de Zwevegemse renster.

Vriend Thibau Verhofstadt

Intussen is de dame elite volop de voorbereiding voor het volgende seizoen gestart, het is haar vriend Thibau Verhofstadt die haar trainingsadvies geeft. Hij is zelf trouwens ook wielrenner en rijdt voor VL Technics-Experza-Abutriek CT, dat volgend jaar GM Recycling Team zal heten. “Vroeger trainde ik elke week ongeveer hetzelfde, nu zit er veel meer variatie in m’n trainingen, dus dat maakt het ook wel leuk”, verklaart Lynn. “Voor volgend jaar heb ik geen specifieke ambities, ik wil in de eerste plaats weer plezier vinden in hetgeen ik graag doe.”

“De moed om te gaan trainen en koersen zakte me helemaal in de schoenen”

Volgend jaar zal Lynn de kleuren van de Molenspurters Meulebeke vertegenwoordigen. “Het feit dat ik dit jaar weinig gekoerst heb, lag ietwat moeilijk in m’n huidige ploeg. Een damesploeg is al eerder uitzonderlijk, dan wordt er ook wel verwacht dat je koerst. Op de wedstrijd in Rekkem, waar ik kwam supporteren voor Thibau, kwam ik Pierre Buyse (voorzitter van de Molenspurters, red.) tegen en zei dat ik nog op zoek was naar een ploeg voor 2019. En zo geschiedde uiteindelijk. Het zal leuk zijn om weer in een ‘jongensploeg’ te rijden. Dat doet me wat denken aan vroeger, toen ik bij KSV Deerlijk koerste bij de jeugdcategorieën.”

Tien seizoenen

De 22-jarige sportievelinge begon als dertienjarige aspirant met wielrennen en heeft dus al tien seizoenen achter de rug.

Een van haar mooiste herinneringen is het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Hooglede-Gits bij de tweedejaarsjuniores. “M’n vader moest volgen met de wagen, maar had geen micro, hij moest dus voortdurend roepen door de autoruit. Toen ik de renster voor mij aan het inhalen was, ging hij almaar luider roepen.”

“Ik behaalde een zevende tijd, dat was natuurlijk mooi, maar het was nog zoveel mooier toen ik er eens bij stilstond hoeveel mijn familie met me meeleeft. Dit seizoen heb ik dat nog maar eens mogen ervaren.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.