Lucinda Brand sprint naar zege in Kortrijk

Lucinda Brand. © belga
Redactie KW

De Nederlandse Lucinda Brand heeft de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk op haar naam gebracht. Ze sprintte zaterdag naar de zege en haalde het voor haar landgenotes Denise Betsema en Yara Kastelijn, die leidster wordt in het klassement.

µ

Het was de Nederlandse Fem van Empel die als eerste het veld indook, samen met nog een pak andere landgenotes, al had Denise Betsema wel haar start gemist. De 18-jarige belofte maakte indruk en trok lange tijd stevig door, maar zou dat later in de wedstrijd wel wat moeten bekopen. Finaal zou ze wel nog als vijfde eindigen.

Na het jonge geweld van Fem van Empel was het Annemarie Worst die de leiding nam, met nog acht andere dames in haar wiel. Alvarado was bij de pinken bij de bonificatiesprint en nam de 15 seconden. Daarna nam Kastelijn het commando over en dunde de kopgroep van negen uit.

Worst, Alvarado en de teruggekeerde Betsema gaven daarbij de beste indruk, Brand zou ook nog de aansluiting weten te maken.

Iets voor halfweg cross besloot Betsema de wedstrijd in handen te nemen. Ze trok een paar keer fel van leer. Enkel Worst en Alvarado pikten aan, maar toen het opnieuw stilviel, kwamen nog enkele dames terug.

Stilaan kwam ook de motor van Lucinda Brand op gang, ze knokte zich naar voren. Worst schakelde zichzelf uit door een foutje, we doken de slotronde in met vier dames: Kastelijn, Betsema, Brand en Alvarado. De wereldkampioene maakte een schuiver op een schuine kant en deed niet meer mee voor de winst, met drie begonnen ze aan de laatste honderden meters. In de sprint begon Brand op kop, ze haalde het met veel gemak voor Betsema en Kastelijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.