Luc Demeere neemt na zondag afscheid als voorzitter van Kattekoers

Redactie KW

Nu zondag wordt de 75ste Kattekoers gereden met start en aankomst in de Ieperse binnenstad. Het wordt meteen de laatste voor Luc Demeere (59) als voorzitter van de organiserende Koninklijke Yperse Wielerclub.

“Ik blijf zeker bestuurslid en als de nieuwe voorzitter mij dat vraagt, ook koersdirecteur,” benadrukt hij wel.

Voor de 75ste Kattekoers komt Johan Museeuw naar Ieper. Hij zal samen met gouverneur Carl Decaluwé de start geven van de koers. “We willen voor deze feesteditie nog meer de Ieperling betrekken bij de koers. We laten de renners over de Grote Markt passeren, waar we een wielerdorp inrichten. Er zal animatie zijn van de Provincie en Marino Punk zal met zijn trekzak de renners tijdens de doortocht muzikaal begeleiden. Tijdens een kwis kan iedereen meedingen naar een bidon van André Noyelle, waarnaar onze wedstrijd van de juniores nog steeds genoemd wordt. “

Op zondagavond hoopt Luc Demeere op de overwinningsfoto te staan met Maxime Farazijn. “Hij won eerder al bij de nieuwelingen en bij de juniores. Het zou mooi zijn als een streekrenner nu ook de Kattekoers wint. Voor mij zou het ook een schitterend moment zijn om zo het einde van mijn voorzitterschap te vieren.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.