Lotto-Soudal langs de Rijn naar de start van de Ronde in Düsseldorf

Sarah Van Dingenen en Bjorn Legein bij de terugvaart op de MS Warsteiner.
Redactie KW

Dat deelnemen aan het grootste wielerevenement voor de wielerploegen hét uithangbord van het seizoen is ondervonden wij zondag bij ‘Le Grand Depart’ in Dusseldorf. Wij konden samen met honderdnegenzestig andere genodigden van wielerploeg Lotto-Soudal meeschuiven aan boord van de MS Warsteiner die normaliter van Uerdingen tot Dusseldorf de Rijn op en af vaart met toeristen.

“Lotto-Soudal rijdt eigenlijk twee ronden van Frankrijk terzelfdertijd”, zegt Bruggeling Bjorn Legein die zich samen met Sarah Van Dingenen over de Lotto-Soudalgasten ontfermde zaterdag. “Maar dit is wel een heel uitzonderlijk arrangement. Die gasten komen er op uitnodiging van de sponsors waarbij de hoofdsponsors Lotto en Soudal het gros voor hun rekening nemen. Onder de Lotto-gasten horen ook de winnaars van de actie die wij naar de wielerliefhebbers ondernomen door de verkoop van krasbiljetten op het jongste nationaal kampioenschap in Antwerpen, ter gelegenheid van de Baloise Belgium Tour en nog enkele klassiekers. Soudal bezorgt die arrangementen aan hun klienteel.”

Daarbij werd er vanuit Vilvoorde richting Uerdingen gereden, daar werd ingescheept om na anderhalf uur varen inclusief receptie en buffet in Dusseldorf aan te meren op 200m van de omloop van de tijdrit. Om 19 uur werd weer ingescheept naar Uerdingen om weer de bus te nemen naar Vilvoorde.

Op de terugreis schoven wij aan bij Sarah Van Dingenen. De sportieve twintiger uit Koningshooik is verantwoordelijke marketing en hospitality binnen het personeelskader van Lotto-Soudal. “Ik volgde de studies Sportmanagement aan de VUB, deed voor mijn eindwerk iets over de wielerploeg van Lotto en kon er vier jaar geleden meteen voltijds aan de slag. Noem mij maar het reisagentschap van het wielerteam. Naast andere belangrijke wedstrijden zoals klassiekers en de Baloise Belgium Tour is de Ronde van Frankrijk hét uithangbord voor de sponsors. In oktober verleden jaar, bij de voorstelling van het rittenschema van de Tour, startte ik de voorbereiding van de Tour voor de sponsors op. Dit openingsarrangement met zoveel gasten was wel uitzonderlijk.”

Eric Vanderaerden

“Maar elke rit brengen wij een VIP-busje in lijn. Met Eric Vanderaerden als ervaren chauffeur en Tourgids met telkens een zestal gasten. Hun Tourdag start met een bezoek aan het Village Depart en dan voldoet Eric aan de wensen van zijn gasten. Er zijn er die graag de renners zoveel mogelijk aan het werk zien, anderen houden over de middag graag halt voor een gastronomietje. Ik zorg er vooraf voor dat die gasten vanuit Brussel Zuid of van Zaventem af een dag eerder in de Tourstad arriveren en dat zij ‘s anderendaags weer in België geraken. Ikzelf ben present op de slotdag in Parijs waar weer een uitgebreider aantal sponsorgasten present is en midden de tour is er een rit met twee VIP-busjes. Eric Vanderaerden is overigens de ideale gastheer. Wist je dat er dames zijn die de nacht vooraf geen oog dicht doen omdat zij een dag in het gezelschap van Eric kunnen vertoeven? Om maar te zeggen dat die arrangementen erg in trek zijn. Een deel ervan wordt opgenomen door Lotto, een ander part door Soudal. Deze arrangementen zijn een soort return naar de sponsors toe en een vorm van hospitality die in het wielerbestel heel belangrijk is”, rondt Sarah haar monoloog af.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier