"Team Lotto Soudal heeft beslist om zijn renner Tomasz Marczynski naar huis te sturen. Marczynski was ziek en vertoonde virale symptomen. Het teamprotocol indachtig zullen ook zijn close contacts de wedstrijd verlaten. Het gaat om een staflid en kamergenoot Harm Vanhoucke", zo klinkt het in een persbericht.

"Een PCR-test, specifiek voor de detectie van SARS-Cov-2, bleek negatief. Toch wilden teamarts en -management geen risico nemen en beslisten ze tot deze maatregelen. Tomasz Marczynski zal vandaag nog meerdere testen ondergaan om de oorzaak van zijn symptomen te achterhalen. Voor Lotto Soudal is de gezondheid van de ploeg en van de wedstrijd een prioriteit. De ploeg wenst Tomasz een spoedig herstel."

Marczynski stond in het algemeen klassement op een 79e plaats op 1:48 van leider Diego Ulissi. Harm Vanhoucke was 45e op 0:24.

(Belga)

"Team Lotto Soudal heeft beslist om zijn renner Tomasz Marczynski naar huis te sturen. Marczynski was ziek en vertoonde virale symptomen. Het teamprotocol indachtig zullen ook zijn close contacts de wedstrijd verlaten. Het gaat om een staflid en kamergenoot Harm Vanhoucke", zo klinkt het in een persbericht. "Een PCR-test, specifiek voor de detectie van SARS-Cov-2, bleek negatief. Toch wilden teamarts en -management geen risico nemen en beslisten ze tot deze maatregelen. Tomasz Marczynski zal vandaag nog meerdere testen ondergaan om de oorzaak van zijn symptomen te achterhalen. Voor Lotto Soudal is de gezondheid van de ploeg en van de wedstrijd een prioriteit. De ploeg wenst Tomasz een spoedig herstel." Marczynski stond in het algemeen klassement op een 79e plaats op 1:48 van leider Diego Ulissi. Harm Vanhoucke was 45e op 0:24.(Belga)