"Er heerste destijds al een heel goede sfeer in de ploeg, een familiegevoel zelfs", stak Vandenbulcke op de teamwebsite van wal. "Als rensters hadden we onderling een sterke band, maar ook met de staf. Als ik ploeggenotes of stafleden van toen tegenkom, praten we nog dikwijls over die tijd. Ik heb altijd een goed contact onderhouden met de ploeg. Ik wist dat er interesse was om mij opnieuw naar het team te halen en ik ben heel blij met die terugkeer. Ik ben overtuigd dat ik me bij Lotto Soudal op mijn plaats zal voelen en goed begeleid zal worden."

Vandenbulcke maakte vorig jaar een comeback in het wielerpeloton nadat ze in 2016 haar fiets aan de kant had gezet wegens een rugblessure. In 2017 werd ze mama van zoontje Fabian. Nadien begon het opnieuw te kriebelen om haar wielercarrière nieuw leven in te blazen. Vorig seizoen nam ze in het shirt van Keukens Redant al opnieuw deel aan wedstrijden. Dit jaar reed ze voor Doltcini-Van Eyck Sport, waarvoor ze eind juni in Gent Belgisch kampioene op de weg werd.

Ik had echter nooit gedacht dat de comeback zo vlot zou verlopen en dat ik dit jaar al Belgisch kampioene zou worden

"In 2016 stopte ik met wielrennen, in mijn tweede jaar als elite", vervolgde Vandenbulcke. "Ik had te veel last van mijn rug. Ik kon niet meer pijnvrij trainen en ook in het dagelijkse leven ondervond ik hinder. Maar ik kreeg het gevoel dat ik nog niet klaar was met wielrennen; ik had nog niet de doelen bereikt die ik wilde bereiken. Ik kreeg ook vaak de vraag of ik opnieuw zou koersen. En zo geschiedde. Ik ben blij dat ik vorig jaar de stap gezet heb."

"Ik had echter nooit gedacht dat de comeback zo vlot zou verlopen en dat ik dit jaar al Belgisch kampioene zou worden. Tot op heden speelt mijn oude rugblessure niet opnieuw op, maar ik ben op mijn hoede. Ik heb een goed team rond mij dat dit nauwgezet opvolgt. We letten erop dat ik mijn rugspieren voldoende train en dat ik de juiste fietspositie en het juiste zadel heb om problemen te voorkomen."

"Het is mijn doel volgend seizoen finales te rijden. Zo kan ik bijvoorbeeld helpen om Lotte Kopecky in stelling te brengen voor een sprint of op een andere manier mijn bijdrage leveren in functie van de ploeg. En ik wil natuurlijk graag mijn Belgische trui tonen. Mensen herkennen me nu sneller en ik merk ook meer waardering, want de Belgische titel is niet van de minste. Met dit shirt is het wel net iets moeilijker om deel uit te maken van een vroege vlucht."

(BELGA)

"Er heerste destijds al een heel goede sfeer in de ploeg, een familiegevoel zelfs", stak Vandenbulcke op de teamwebsite van wal. "Als rensters hadden we onderling een sterke band, maar ook met de staf. Als ik ploeggenotes of stafleden van toen tegenkom, praten we nog dikwijls over die tijd. Ik heb altijd een goed contact onderhouden met de ploeg. Ik wist dat er interesse was om mij opnieuw naar het team te halen en ik ben heel blij met die terugkeer. Ik ben overtuigd dat ik me bij Lotto Soudal op mijn plaats zal voelen en goed begeleid zal worden."Vandenbulcke maakte vorig jaar een comeback in het wielerpeloton nadat ze in 2016 haar fiets aan de kant had gezet wegens een rugblessure. In 2017 werd ze mama van zoontje Fabian. Nadien begon het opnieuw te kriebelen om haar wielercarrière nieuw leven in te blazen. Vorig seizoen nam ze in het shirt van Keukens Redant al opnieuw deel aan wedstrijden. Dit jaar reed ze voor Doltcini-Van Eyck Sport, waarvoor ze eind juni in Gent Belgisch kampioene op de weg werd."In 2016 stopte ik met wielrennen, in mijn tweede jaar als elite", vervolgde Vandenbulcke. "Ik had te veel last van mijn rug. Ik kon niet meer pijnvrij trainen en ook in het dagelijkse leven ondervond ik hinder. Maar ik kreeg het gevoel dat ik nog niet klaar was met wielrennen; ik had nog niet de doelen bereikt die ik wilde bereiken. Ik kreeg ook vaak de vraag of ik opnieuw zou koersen. En zo geschiedde. Ik ben blij dat ik vorig jaar de stap gezet heb.""Ik had echter nooit gedacht dat de comeback zo vlot zou verlopen en dat ik dit jaar al Belgisch kampioene zou worden. Tot op heden speelt mijn oude rugblessure niet opnieuw op, maar ik ben op mijn hoede. Ik heb een goed team rond mij dat dit nauwgezet opvolgt. We letten erop dat ik mijn rugspieren voldoende train en dat ik de juiste fietspositie en het juiste zadel heb om problemen te voorkomen.""Het is mijn doel volgend seizoen finales te rijden. Zo kan ik bijvoorbeeld helpen om Lotte Kopecky in stelling te brengen voor een sprint of op een andere manier mijn bijdrage leveren in functie van de ploeg. En ik wil natuurlijk graag mijn Belgische trui tonen. Mensen herkennen me nu sneller en ik merk ook meer waardering, want de Belgische titel is niet van de minste. Met dit shirt is het wel net iets moeilijker om deel uit te maken van een vroege vlucht."(BELGA)