Lotto Belgium Tour komt op 26 juni aan in Brugge

In 2018 kwam een rit van de Lotto Belgium Tour aan in Dadizele en toen won Lotte Kopecky. © JS
Redactie KW

De Stad Brugge gaat samenwerken met de Lotto Belgium Tour. Als de wielerwedstrijden weer kunnen doorgaan, zal de aankomst van de tweede etappe op vrijdag 26 juni op Brugse bodem liggen.

De Lotto Belgium Tour (voorheen de Ronde van België) is een UCI 2.1 wedstrijd van vier ritten voor Elite dames en is de eerste in zijn soort in België. Op vrijdag 26 juni zal de tweede rit vertrekken in Blankenberge. Na een korte aanloop komen de rensters in Dudzele, van waaruit ze een aantal ruime lokale rondes zullen afwerken om vervolgens te finishen in het centrum van Dudzele.

“We springen mee op de kar van het dameswielrennen”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Naast de World Tour-wedstrijd Driedaagse Brugge- De Panne voor dames, verwelkomen we met de Lotto Belgium Tour een tweede internationale dameswedstrijd in Brugge. We leggen daarmee de lat gelijk met de heren profwielrenners, waar we naast de Driedaagse Brugge- De Panne ook de Elfstedenronde op het menu hebben staan in Brugge.”

De komst van de Lotto Belgium Tour is ook een opstapje naar het WK Wielrennen in 2021. “We willen daarmee inderdaad de wielersfeer al wat aanwakkeren,” zegt schepen van sport Franky Demon.

Trots in Blankenberge

Ook in Blankenberge zijn ze vereerd opnieuw de startgemeente van een wieleretappe te mogen zijn. Schepen voor Sport, Nadia Cloetens: “Wij willen een sportieve stad zijn op elk vlak en nu wielrennen een echte sport voor iedereen begint te worden, zijn wij dan ook heel trots deze etappe naar onze stad te halen.”

De Lotto Belgium Tour is aan zijn negende editie toe. Het deelnemersveld bestaat uit 25 ploegen van 6 rensters: UCI-ploegen, nationale teams, Belgische en buitenlandse ploegen die allen zullen strijden om de eindzege en de vier klassementen: het algemeen klassement, de puntentrui, de bergtrui en de trui voor beste jongere. “Indien de huidige coronamaatregelen zouden worden verlengd, zal het crisiscomité kunnen beslissen of de rit al dan niet kan doorgaan”, besluit Demon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier