Lindsay De Vylder trekt zich op aan goed BK en hoopt nu op sterk EK piste

Lindsay De Vylder. © Getty Images
Redactie KW

Ook voor Lindsay De Vylder (25) is het seizoen 2020 niet verlopen zoals gepland. Normaal gezien had de Anzegemnaar dit jaar met de pisteploeg deelgenomen aan de Olympische Spelen in Tokio, maar dat vond door corona niet plaats. Gelukkig kan hij zich optrekken aan een mooi BK enkele weken terug in Anzegem.

“Ons programma is sowieso niet zo uitgebreid als dat van een WorldTour-ploeg en met de omstandigheden van dit jaar erbij is er dus niet zo veel gekoerst”, aldus Lindsay De Vylder. “Als het Belgisch kampioenschap dan bijzonder goed meevalt, dan trek je je daar wel aan op. Nochtans voelde ik me in het eerste deel, tussen Halle en Anzegem, eigenlijk niet top. Ik wist wel dat het plaatselijke parcours – dat ik natuurlijk op mijn duimpje kende – eigenlijk wel moeilijk was. Je moest zeker vooraan zitten bij de smalle beklimmingen.”

“Er vormde zich een relatief grote kopgroep en gelukkig was ik mee. Al snel bleek het ook de goede ontsnapping te zijn, zowat elke ploeg had renners mee en eens je twee minuten voorsprong hebt met 19 renners, dan weet je dat het peloton dat zo gemakkelijk niet dichtkrijgt. Ik was ook benieuwd wat de grens van 200 kilometer zou doen met mij. Op zich kwam dat wel goed, maar echt sprinten zat er toch niet meer in”, aldus Lindsay. Dit weekend toonde hij zich nog in Parijs-Tours en klokte af op een verdienstelijke 23ste stek. De ingeweken Oost-Vlaming – afkomstig van Laarne – woont sinds oktober vorig jaar in Anzegem, samen met zijn vriendin Jenifer Heyse.

“Na het voorjaar wordt het opbouwen richting de Olympische Spelen”

De enige wegkoers die dit jaar nog op zijn programma staat, is Brugge-De Panne komende woensdag. Volgende maand gaat de renner van Sport Vlaanderen-Baloise normaal gezien nog aan de slag op de Europese kampioenschappen op de piste in het Bulgaarse Plovdiv. In welke disciplines hij ons land verdedigt, is nog niet bekend, dat weet hij doorgaans pas een week op voorhand. Sowieso wil hij er wel voor gaan. “Het wordt toch wel eens tijd dat ik me écht toon op een EK en voor de medailles ga“, klinkt het bij de 25-jarige sportman.

Olympische Spelen?

Dit jaar had ook het jaar van de Olympische Spelen in Tokio moeten zijn, daar zou De Vylder het pisteteam vervoegen. Ook dat is in het water gevallen en is uitgesteld naar volgend seizoen. “In het voorjaar zal ik wel weer in de wegkoersen te vinden zijn, maar daarna wordt het weer opbouwen richting de Spelen“, verduidelijkt de Anzegemnaar.

Lindsay heeft inmiddels al heel wat koersen op zijn actief, hij begon als elfjarige miniem met wielrennen. In al die tijd boekte hij al een paar prachtige resultaten, met – naar eigen zeggen – de Europese titel op het omnium bij de juniores als mooiste. “Dat kwam echt totaal onverwacht. En je eerste EK-titel, dat is toch iets speciaals“, aldus De Vylder. Daarna werd hij samen met Robbe Ghys ook nog eens Europees kampioen ploegkoers bij de beloften. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier