Linde Jonckheere staat haar mannetje tussen de jongens

Linde Jonckheere. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag behaalde eerstejaarsaspirante Linde Jonckheere in Egem een 8ste plaats tussen de jongens. Ze werd er tweede bij de meisjes en hoopt om dit weekend in Westkerke beter te doen.

Linde Jonckheere (12) komt uit voor Cycling Team Houtland-Westkust en is bezig aan haar derde seizoen in het peloton. De eerstejaarsaspirante is de dochter van Kris Jonckheere, die zelf nog actief was als wegwielrenner. Met rugproblemen moest hij als tweedejaarsbelofte vroegtijdig zijn wielercarrière beëindigen. Door haar fietsende neefje Brecht Vlerique kreeg ze zelf de goesting om te fietsen.

Vorige winter dook Linde ook voor het eerst het veld in. “Op mijn crossfiets kan ik mij uitleven, maar ik moet nog beter worden. Naar wat mijn voorkeur gaat? Voorlopig de weg, want daar haal ik betere resultaten. Wel moet ik nog explosiever worden. Als ze in de koers bergop demarreren, heb ik moeite om de groep te volgen. Dit is nog een werkpuntje voor me”, aldus Linde.

In september zet Linde de stap naar het middelbaar. Aan het VTI van Diksmuide zal ze de opleiding sociale en technische vorming volgen. De zomermaanden zijn ideaal voor haar om te trainen en wedstrijden te rijden. Linde: “Ik train drie keer per week. Twee keer fiets ik met papa een tochtje van 30 kilometer. Daarnaast is er nog één ploegtraining per week. Zo bereid ik me voor op mijn wedstrijden.”

Afvallingswedstrijd

Zaterdag startte Linde in Egem. Ze werd er 8ste tussen de jongens en tweede meisje. “Het was een echte afvallingswedstrijd. Uiteindelijk gingen ze met drie naar de meet. Mijn grootste concurrente Auke De Buysser was mee en won de wedstrijd ook algemeen. Ik ben vooral blij met mijn goede prestatie”, zegt Linde, die zondag in Westkerke start. “Vorig weekend werd ik tweede bij de meisjes, maar dit weekend hoop ik om beter te doen. Als jonge renster wil je mooie uitslagen behalen, maar daarnaast wil ik vooral plezier beleven op de fiets. Dat is het belangrijkste!”