Linde Jonckheere hoopt provinciale titel te verlengen

Linde Jonckheere crost nog maar sinds vorige winter. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zondag strijden onze West-Vlaamse aspiranten in Langemark voor de titel van provinciaal kampioen veldrijden. Eén van de favorietes bij de meisjes is Linde Jonckheere. De Houthulstse van CT Houtland-Westkust is de uittredende kampioene bij de tweedejaarsaspiranten en wil maar al te graag nog een jaartje langer in die mooie trui rondrijden.

Linde Jonckheere reed pas in het najaar van 2018 haar eerste veldritten, maar kan nu al een aardig palmares voorleggen. Zo kroonde ze zich vorig seizoen meteen tot provinciaal kampioene en ook deze winter mocht ze al een paar keer het zegegebaar maken. Vorig weekend toonde ze zich nog de beste in de veldrit van Hamme.

Ik heb nu een jaartje in deze trui mogen rondrijden en het zou leuk zijn moest ik daar een vervolg aan kunnen breien

“Het gaat inderdaad best goed dit seizoen”, knikt Linde. “Er zaten enkele heel sterke crossen in, maar ook een paar mindere. Het gaat een beetje op en neer, maar over het algemeen ben ik wel tevreden met mijn prestaties. En ik zou graag in schoonheid eindigen: met een provinciale titel. Als ik geen pech ken, moet dat er zeker inzitten. Ik ken het parcours nog van vorig jaar en het ligt me. Toen behaalde ik er een mooi resultaat en dat geeft vertrouwen voor komende zondag. Ik heb nu een jaartje in deze trui mogen rondrijden en het zou leuk zijn moest ik daar een vervolg aan kunnen breien.”

Na Langemark rijdt Jonckheere nog één cross, in Jabbeke. Daarna zit haar veldritseizoen erop en begint ze toe te werken naar de wegkoersen. Ook daarin wil de renster van CT Houtland-Westkust goed presteren. “Eigenlijk behaal ik betere resultaten op de weg, maar veldrijden vind ik toffer. Dus doe ik het maar allebei”, lacht Linde.

Turnen en koersen

De 12-jarige Houthulstse is duidelijk niet gemaakt om lang stil te zitten, want naast wielrennen doet ze ook aan turnen. Het is soms zoeken naar voldoende tijd om te trainen, maar voorlopig lukt dat wel aardig. “In de vakanties probeer ik dagelijks te trainen, maar in een normale schoolweek is dat een pak moeilijker”, vertelt Linde. “Al probeer ik toch zeker twee à drie keer op mijn fiets te kruipen. Daarnaast heb ik nog één turnles per week en moet ik ook zorgen dat al mijn schoolwerk op tijd af geraakt. Ik studeer sociale vorming aan het VTI van Diksmuide en de leerkrachten geven behoorlijk wat taken mee. (lacht) Maar tot nu toe ben ik er altijd in geslaagd om alles te combineren. Ik was er alleszins goed door voor mijn kerstexamens”, besluit Linde Jonckheere. (BVS)