Lennert Teugels wint in Bellegem

De oefenkoers in Bellegem voor elite met en zonder contract werd gewonnen door Lennert Teugels. Op de foto wordt hij omringd door de tweede Jens Vandenbogaerde en Gianni Marchand die derde werd. © WO
Redactie KW

Lennert Teugels uit Aalst won de oefenkoers van 128 km zaterdagnamiddag in Bellegem.

Maxime Pirard, erg bedrijvig de hele wedstrijd, was de eerste aanvaller binnen een peloton van 104 renners. Na een solo van 16 km en met een voorsprong die nooit meer dan 30 seconden bedroeg, werd hij bijgebeend door twaalf renners.

De dertien liepen tot veertig seconden uit, maar toch zou de kopgroep half wedstrijd in twee tijden aangroeien tot 27 renners. Eerst was er binnen de kopgroep een poging van Math Vanoverberghe, Lennert Teugels en Maxime Pirard, maar veel ruimte kregen ze niet. Even later nam Teugels 25 seconden voorsprong, maar ook deze poging werd ongedaan gemaakt.

Uiteindelijk zouden met Gianni Marchand, Lennert Teugels, Jens Vandenbogaerde, Steven Caethoven, David Desmecht en Maxim Pirard zes renners de laatste ronde ingaan. In de lastige spurt bergop leek Vandenbogaerde op weg naar de zege, maar Aalstenaar Lennert Teugels kon zich in de laatste honderd meter met enkele lengtes voorsprong van de zege verzekeren. Jens Vandenbogaerde en Gianni Marchand werden tweede en derde.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier