De aanpak blijft na de succesvolle editie van 2018 dezelfde.

Voorzitter Albert Debrabandere: "In 2018 voegden we met een koppeltijdrit en een wedstrijd voor dames, peper en zout toe aan ons klassiek natour-criterium. Dit willen we zeker behouden. Ook het parcours langs de Leieboorden blijft behouden. In 2018 hadden we met Tom Dumolin en Marianne Vos twee wereldtoppers op de affiche. In 2019 willen we niet onderdoen en naast het tijdrijden ook de focus leggen op het klassieke voorjaar. Daarvoor is onze datum perfect. Na Luik-Bastenaken-Luik en net voor de Ronde van Italië willen we de echte toppers van de klassiekers naar Bavikhove halen."

Niet alleen Dumolin en Vos werden vorig jaar aangekondigd, ook de lokale Belgische kampioenen Yves Lampaert-Ann-Sophie Duyck zetten hun beste beentje voor. Zij verloren nipt van het koningskoppel.

Om de binding met wielerminnend Harelbeke nog groter te maken werd nog één wedstrijd aan het schema toegevoegd: een onvervalste parochianenkoers. "We zoeken niet alleen de beste renner van het klassieke voorjaar, we zoeken ook de kampioen van Harelbeke. Smeer alvast maar uw kuiten beste wielertoerist", aldus Albert Debrabandere.

De aanpak blijft na de succesvolle editie van 2018 dezelfde.Voorzitter Albert Debrabandere: "In 2018 voegden we met een koppeltijdrit en een wedstrijd voor dames, peper en zout toe aan ons klassiek natour-criterium. Dit willen we zeker behouden. Ook het parcours langs de Leieboorden blijft behouden. In 2018 hadden we met Tom Dumolin en Marianne Vos twee wereldtoppers op de affiche. In 2019 willen we niet onderdoen en naast het tijdrijden ook de focus leggen op het klassieke voorjaar. Daarvoor is onze datum perfect. Na Luik-Bastenaken-Luik en net voor de Ronde van Italië willen we de echte toppers van de klassiekers naar Bavikhove halen."Niet alleen Dumolin en Vos werden vorig jaar aangekondigd, ook de lokale Belgische kampioenen Yves Lampaert-Ann-Sophie Duyck zetten hun beste beentje voor. Zij verloren nipt van het koningskoppel.Om de binding met wielerminnend Harelbeke nog groter te maken werd nog één wedstrijd aan het schema toegevoegd: een onvervalste parochianenkoers. "We zoeken niet alleen de beste renner van het klassieke voorjaar, we zoeken ook de kampioen van Harelbeke. Smeer alvast maar uw kuiten beste wielertoerist", aldus Albert Debrabandere.