Leider Eli Iserbyt kan leven met tweede plaats: “Ik haal er het maximum uit”

Eli Iserbyt kon leven met zijn tweede plaats van zondag in Merksplas. “Ik denk dat ik er het maximum heb uitgehaald”, klonk het na afloop. “We halen hier een volledig podium met de ploeg. Echt knap en fijn voor de sponsor.”

Eli Iserbyt kende moeilijkheden in de zandstrook en kon dan ook leven met zijn tweede plaats. © belga

“De zandbak was niet echt mijn vriend vandaag”, gaf Iserbyt toe na afloop. “Daar verloor ik altijd weer wat tijd. Uiteindelijk word ik nog tweede en daar kan ik mee leven. Ik kon Toon Aerts nog losrijden in het slot en pak nog een belangrijk punt voor het klassement. Daar ben ik blij mee. En tja, wat Michael doet. Chapeau voor hem. Hij was echt sterk vandaag. Hij nam me in het slot zelfs nog even op sleeptouw en weet het daarna wel zelf af te maken. Ik ben heel blij voor hem.”

Zelf kende Iserbyt naar eigen zeggen geen al te beste cross. “Ik was echt aan het sukkelen in het begin, ook met een valpartij. Ik denk dat ik tijdens de wedstrijd vier keer van bandendruk heb gewisseld. Het parcours veranderde ook door de regen, dus dat vroeg wel wat aanpassing. Ik heb er alles aan gedaan vandaag om goed te rijden, maar met dat zand lukte het gewoon niet. Tweede, daar kan ik mee leven.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.