Leerlingen beeldhouwen en tekenkunst ontwerpen logo’s voor wielertruien

Redactie KW

De SABV, de stedelijke academie voor beeldende vorming van Harelbeke, heeft het nieuwe logo ontworpen voor de wielerwedstrijd De Vlaamse Pijl-Luxauto, onderdeel van de Driedaagse van Vlaanderen.

Enige tijd geleden hebben de directie van de SABV en de organisatieploeg van de Vlaamse Pijl-Luxauto de handen in elkaar geslagen. De Academie heeft een ontwerp gemaakt voor het logo op de verschillende leiderstruien van de Driedaagse. “Elk jaar komt er een nieuw uniek logo op de truien voor de leider in het algemeen klassement, het puntenklassement, het rushesklassement, het jongerenklassement en het klassement voor de eerste Westvlaming”, zegt coördinator Ignace Destorme.

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar en van de hogere graad van de tekenacademie maakten ruim 40 ontwerpen. “Het was geen gemakkelijke opdracht. De leerlingen komen uit de tekenkunst, beeldhouwen en grafiek. Dat was dus een opdracht buiten hun comfortzone”, zegt directeur Evelien Van Gheluwe. “Deze samenwerking verhoogt eens te meer de betrokkenheid tussen onze wielervereniging en het lokale Harelbeekse verenigingsleven”, aldus Philippe Vandendorpe, zaakvoerder van Construkt Glass en organisator van de wielerwedstrijd.

Het winnend logo wordt volgende week bekend gemaakt.

(PVH/LOO)