Le Tour Féminin de Sheena (3) – zondag 8 juli: “Blij dat Jens niet gevallen is”

© Davy Coghe
Sheena Maesen

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn ‘Le Tour de Jens’ zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

Gisteren was de eerste rit in de Tour redelijk vroeg gestart door het WK voetbal. Jens vindt dat niet erg, want het is een vroege vogel. Zelf heb ik hem ‘s ochtends nog een berichtje gestuurd om hem succes te wensen. Ik dacht niet dat ik iets van de rit live zou kunnen zijn, maar uiteindelijk bleek ik met mijn werk (Sheena werkt als schoonheidsspecialiste, red.) toch met een gaatje te zitten en zo heb ik de laatste 25 kilometer kunnen volgen.”

Le Tour Féminin de Sheena (3) - zondag 8 juli:

“Ik vond het heel hectisch en Jens natuurlijk ook. Met die wegversmallingen, die rotondes… Op televisie kon ik Jens even zien door die fietswissel. Toen ik hem na de koers aan de lijn had, vertelde hij me dat hij er nog net aan kon blijven plakken, maar dat hij niet veel overschot had. Hij had geluk gehad dat hij de valpartijen had kunnen ontwijken. En ik ben blij dat hij niet gevallen is. Ik vind dat de organisatie meer rekening moet houden met die wegversmallingen, zeker in de finale van zo’n rit. Oké, het peloton is al kleiner dan vorig jaar, maar toch. Met al die obstakeltjes blijft het levensgevaarlijk.”

Le Tour Féminin de Sheena (3) - zondag 8 juli:

Ik heb Jens bijna meteen na afloop van de rit aan de lijn gehad. Ze hebben wifi in de ploegbus en zolang die bus stilstaat, is de verbinding goed. Toen de bus naar het hotel vertrok, is de verbinding uitgevallen, maar later op de avond hebben we elkaar nog even kunnen spreken en na het avondmaal volgden nog enkele berichtjes. Hij vertelde ook nog dat de ploeg helemaal ontregeld was. Jasper De Buyst was samen met Froome in de gracht terechtgekomen. Sieberg was er ook maar nipt kunnen aan blijven hangen en uiteindelijk had Greipel dus niet echt kunnen meesprinten. Alleen Quick.Step was samen kunnen blijven, net zoals ze dat in het voorjaar al deden.”

Le Tour Féminin de Sheena (3) - zondag 8 juli:

“Intussen had Lou weer een leuke dag. Op één van de foto zie je ook zijn neefje Leon, het kindje van Ralf, de broer van Jens. Hij en zijn vrouw Astrid moesten naar een feest, dus mocht Bonny voor twee van haar kleinkinderen tegelijk zorgen. Vandaag is het bij de andere kant van de familie te doen. Mijn broer heeft drie kindjes en één van hen is jarig. Lou en ik gaan naar zijn verjaardagsfeestje, dus dat wordt weer iets om naar uit te kijken.”