"Ik was deze ochtend al vroeg wakker. Niet zo vroeg als normaal, maar toch vroeg genoeg. Lou'tje was afgelopen nacht al eens wakker geworden - dat komen we niet vaak meer tegen - daarna heeft hij toch tot kwart voor acht geslapen. Of we last hebben van de warmte? Eigenlijk niet. We hebben onlangs airco laten installeren en dat komt nu wel van pas. Af en toe zetten we het aan, net voor we gaan slapen en dan is het lekker fris. Voor Jens als renner is dat natuurlijk een enorm voordeel, maar ook mij komt dat, nu ik zwanger ben, heel goed van pas."

© BELGA

"Van de Rode Duivels-gekte heb ik gisterenavond niet zoveel gemerkt. Het was rustiger dan tijdens de vorige match. Ik denk dat de festivals en het begin van de echte zomervakantie daar voor iets tussen zit. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik een klein stukje van de match gevolgd heb. Jawel, hoor! Maar ik had iets van: ik heb nu al twee goals gemist, ik zal het morgen wel horen. Even voor de match was Jens ook even live in beeld gekomen tijdens de voorbeschouwing (in Villa Sporza, samen met ploegmaat Tiesj Benoot vanuit de Tour de France, red.). Ik had Jens net ervoor even kort aan de lijn gehad en erna heeft hij nog een berichtje gestuurd dat hij op tv zou komen tijdens het programma van Karl Vannieuwkerke."

"Veel hebben we elkaar gisteren niet gehoord of gezien. Voor Jens was het nog een gevulde dag. En bovendien was Lou'tje gisterenavond behoorlijk lastig. Lees: moe. Het is te zeggen: het was vrijdagavond. Het einde van de week en dan is hij al moe."

© BELGA

"Vandaag moet ik werken, dus is Lou de hele dag bij de mama van Jens. (glimlacht) Voor hem is het trouwens Bonny, een naam die je vooral in de Kempen hoort. Met haar zal hij in de tuin spelen. Blijkbaar zal het vandaag opnieuw heel warm worden. Wat de Tour betreft, daar hebben Jens en ik niet echt over gepraat. Gisteren hebben ze nog wat stukken van het parcours verkend. Vandaag was het alleszins vroeg starten en dus hadden we niet veel tijd voor een uitgebreide babbel. Ik heb de koers van vandaag alleszins opgenomen. Normaal stuurt Jens meteen na de rit al een berichtje om te zeggen hoe het geweest is en vanavond zal ik de beelden wel in versneld tempo bekijken."