Le Tour de Pong (9) – donderdag 12 juli: “Twee bolletjes sorbet speciaal voor mij”

Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik ben net van tafel. Eerst hebben we wat couscous gegeten, vervolgens gewokte groentjes met rijst of pasta naar keuze en een gestoomd visje. En als dessert was er nog een specialleke voor mij, omdat mijn keel nog altijd zo tegenstrubbelt. Twee bolletjes sorbet: framboos en citroen.”

Le Tour de Pong (9) - donderdag 12 juli:

“Gisterenochtend was mijn keelpijn aan de beterhand, maar tegen het einde van de rit was het weer zoals voorheen. Vanochtend ben ik gestart met andere, sterkere antibiotica. De ploegdokter vond dat het niet snel genoeg opgelost raakte. Maar het gevoel in koers was vandaag niet beter. Integendeel. Een pak slechter zelfs. Ik had een écht slechte dag. In het begin ging het nog, maar toen Quick.Step op de eerste klim alles op de kant zet, was ik net drinkbussen gaan halen. Alleen ben ik er nooit meer mee tot bij mijn ploegmaats geraakt. Met een man of 40 hebben we zeker 30 km moeten achtervolgen. Ik heb ongelofelijk afgezien.”

“Het is een beetje van alles, hé. De keel, de vermoeidheid, het mentale vlak… Maar ik heb wel het gevoel dat het enkel een slechte dag was, niet dat het hier einde verhaal voor mij is. Ik moet die nieuwe antibiotica nu drie dagen nemen. Het is me niet goed bevallen, maar beter het probleem bestrijden dan het erger te laten worden. Er zit duidelijk een klier gezwollen en dat mag geen abces worden.”

Le Tour de Pong (9) - donderdag 12 juli:

De komende twee ritten zijn op papier iets minder lastig, maar morgen staan er wel weer 240 kilometer op het programma. Hopelijk staat er niet te veel wind en kan ik me rustig in het peloton gedeisd houden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.