Le Tour de Pong (8) – woensdag 11 juli: “Keelpijn is mentaal niet makkelijk”

Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik zit met een vervelend gevoel. Vanochtend was mijn keelpijn een stuk verbeterd, maar tegen het einde van de rit had ik weer veel last van het slikken. Daardoor hebben we besloten om nog twee dagen langer antibiotica te nemen. Hopelijk is het tegen vrijdag definitief weg.”

“Op zich waren de benen niet slecht, hoor. Het was natuurlijk geen parcours voor mij (Dupont eindigde als 155ste op 17’17”, red.), maar ik had ook niet de fut om veel te forceren. Ik wist toch dat het geen finish voor mij was en met die keelproblemen wilde ik al zeker geen inspanningen te veel leveren. Ik vond wel dat mannen als Kittel, Groenewegen en Cavendish wel heel snel losten. Maar toen ook Greipel zich op één van die steile hellingen aan de kant zette, heb ik me ook laten lossen. Het was beter om niet meer te forceren.”

Morgen is er de rit naar Mûr-de-Bretagne.Ikhoop dat er rustig wordt gestart, zodat ik goed kan herstellen. Vandaag werd er de hele dag een behoorlijk stevig tempo gereden en bovendien was er ook een sterke vluchtgroep voorop. De Buyts en Vermote zaten erbij en toen ze in mijn groep terechtkwamen, vertelden ze dat ze echt wel hard hadden gereden maar er simpelweg afgereden werden en dat ze het niet begrepen.”

“Hopelijk ben ik tegen vrijdag weer in orde. Ik voel me niet slecht, maar ben momenteel bang om mezelf kapot te rijden. Ik zit met een ongemakkelijk gevoel. Het probleem is dat ik pijn heb als ik moet eten en drinken en daar dan ook telkens aan herinnerd word. Dat is mentaal niet makkelijk. Dat duurt nu al drie dagen en ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets al heb meegemaakt.”

“Ook kamergenoot Guillaume (Van Keirsbulck, red) heeft na zijn ontsnapping van gisteren niet zijn allerbeste dag achter de rug. Hij vertelde me dat hij het moeilijk had. Maar tegen zondag zal hij wel weer in orde zijn. Ik geloof dat hij in de kasseienrit zeker iets zal kunnen doen.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.