Le Tour de Pong (7) – dinsdag 10 juli: “Als Guillaume zijn zinnen op iets zet…”

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

© BELGA

“Echt heel tevreden ben ik niet met mijn tiende plaats. De benen voelden redelijk aan, maar ik blijft last hebben van keelpijn. Al heb ik er op de fiets wel weinig last van. Morgen mag ik stoppen met antibiotica te nemen. Hopelijk ben ik er dan vlug van verlost.”

Le Tour de Pong (7) - dinsdag 10 juli:
© BELGA

“Voor de ploeg was het natuurlijk wel een heel geslaagde dag. In eerste instantie dankzij Guillaume (Van Keirsbulck, zijn slaapkamergenoeg tijdens deze Tour, red.). Ik had dit wel zien aankomen. Een sterk nummer, hé. Hij was erop gebrand zich te tonen en ik weet: als Guillaume zijn zinnen op iets zet, lukt hem dat ook vaak. Als je dan pas op 900 meter van de aankomst pas teruggegrepen wordt, ben je er niet ver van geweest, hé.”

“In het peloton verliep de achtervolging op de koplopers niet echt ideaal. BMC wilde het niet op zijn eentje doen en de sprintersploegen hebben iets te lang getwijfeld en zich dus een beetje mispakt. Op het einde is het heel snel moeten gaan. Zelf zat ik goed geplaatst in het wiel van Cavendish, die een mooi treintje voor zich uit had rijden. Maar het ging niet snel goed genoeg, omdat de wind pal op kop zat. Toen Sagan, Groenewegen en Gaviria langs de ene kant passeerden, zat ik vast aan de andere kant. Uiteindelijk kon ik toch nog gaan, maar kwam ik vol in de wind te zitten. Daarna heb ik nog eens even moeten inhouden. Ideaal was het dus niet, maar in een sprint moet gewoon alles meezitten.”

Le Tour de Pong (7) - dinsdag 10 juli:
© BELGA

“Maar we kunnen ontevreden zijn. Drie man in de top tien, de bolletjestrui met Smith, winst in het ploegenklassement en met Guillaume een hele dag in beeld. Voor een ploeg als Wanty-Groupe Gobert is dat top. Morgen wacht een lastige rit met een aankomst bergop die ik ken uit de Tour du Finistère. Ik denk dat het eerder iets voor ploegmaat Pasqualon zal zijn, maar je weet nooit hoe de koers zal verlopen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.