Le Tour de Pong (5) – zondag 8 juli: “Al op dag twee in Vive le Vélo, dat is een goed teken”

Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Het is half negen en ik lig momenteel nog op de massagetafel. Straks moet ik nog eten, maar ik moet ook nog tijd vrijmaken voor Sporza en Vive le Vélo. We zijn nog maar de tweede dag in de Tour, dat is een goed teken, hé. (lacht)We mogen inderdaad tevreden zijn vandaag:de bolletjestrui met Smith, het ploegenklassement van de dag gewonnen en een zesde, achtste en dertiende plaats in de etappe. De ploegleiding is uiteraard tevreden. Alles wat ons gevraagd werd, hebben we kunnen doen. Wat ik straks zal zeggen tegen Maarten Vangramberen? Dat weet ik nog niet. (glimlacht) Dat zal afhangen van wat hij mij vraagt.”

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:
© BELGA

“Het was net als gisteren een rustige dag, tot op 40 kilometer van de aankomst. De finale was ook weer een zenuwachtige bedoening. De laatste 25 kilometer van de rit hadden we donderdag op de dag van de ploegvoorstelling verkend en dat bleek toch echt een voordeel te zijn. Die linke bocht naar rechts kende ik goed. Ik kon ze ook redelijk goed nemen, alleen kwam Sagan nog binnendoor. (knipoogt) Typisch Sagan, jawel. Maar het was toch heel link, hoor. Echt zot dat hij dat nog aangedurfd heeft. Soms moet je in zo’n sprintvoorbereiding ook gewoon geluk hebben, zo simpel is het.”

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:
© BELGA

“Ik sprintte mezelf naar een zesde plek. Heel mooi, maar er was meer mogelijk. Ik heb me opnieuw laten wegdrummen door de grote kanonnen. Eerst door Colbrelli die het wiel van Sagan wilde nemen. Tegelijkertijd kwam Démare langs de andere kant en even later kwam Kristoff naast mij, waardoor ik vol in de wind kwam en zijn wiel moest kiezen. Daarna kwamen ook nog Valverde en mijn ploegmaat Pasqualon van achteruit, waardoor ik tot op 100 meter van de aankomst nooit voluit heb kunnen sprinten. Pas daarna was dat wel het geval en kon ik nog twee plaatsen goedmaken. Guillaume (Van Keirsbulck, red.) eindigde nog als dertiende. Hij rijdt echt goed, hoor. De ploegleiding had ons gevraagd om met drie man zo dicht mogelijk te eindigen. Dat is ons gelukt.”

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:

“Ik kreeg via mijn vriendin Cindy intussen ook de foto’s door die genomen werden van ons dochtertje Marilyn toen de koers bezig was. Leuk om te zien, hé. Wat Cindy zei over mijn zesde plek? Wel, ze was redelijk tevreden, om het op zijn West-Vlaams te zeggen. Ik krijg momenteel trouwens redelijk wat berichtjes toegestuurd. Mijn gsm staat niet stil.”

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:

Morgen wacht de ploegentijdrit in Chôlet. Neen, geen halve recuperatiedag voor ons zoals je zou kunnen denken of verwachten. Met Guillaume Martin mikken we op een mooi eindklassement, dus zullen we er volle bak tegenaan aan. Een ploegentijdrit ligt mij als sprinter, ook voor Guillaume geldt dat zo. Wij tweeën zijn bij de sterkste schakels van de ploeg, normaal gezien. Morgenvroeg gaan we ook nog eens verkennen, iets wat we vorige week ook al deden. De weersvoorspellingen zijn en blijven trouwens goed. Vandaag was het echt warm. Drukkend zelfs. Bij sommige renners zal dat in het verdere vervolg van deze Tour nog zijn tol eisen.”

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:

Le Tour de Pong (5) - zondag 8 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.