Le Tour de Pong (4) – zaterdag 7 juli: “Een beetje vloeken, maar dit geeft ook vertrouwen”

Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Het is een beetje vloeken natuurlijk, die twaalfde plaats. Ik moest van veel te ver komen en had gedacht nog vlot te kunnen opschuiven, maar de trein van Quick.Step was serieus de moeite. Opschuiven was dus geen optie. Ik kwam van 25ste à 30ste positie en voelde dat er iets opzat. Maar op 450 meter van de meet zat ik naar rechts te kijken en was ik al voluit aan het sprinten. Dan weet je het wel, hé.”

“Aan de andere kant geeft dit ook wel vertrouwen, moet ik toegeven. Iedereen zat à bloc en als je dan zoals ik toch nog kunt opschuiven… Op drie kilometer van de meet zat ik perfect bij Groenewegen en Cavendish. Cav is zelfs niet eens tot spurten toegekomen. Dat wil toch ook iets zeggen.”

Le Tour de Pong (4) - zaterdag 7 juli:

Mijn eerste dag ooit in de Tour is toch wel iets bijzonders. Er was enorm veel volk langs de kant van de weg. Je kunt het met geen enkele andere koers vergelijken. Waar je ook bent, waar je ook komt en waar je ook kijkt, je ziet alleen maar mensen, veel mensen. In de finale ging het er natuurlijk wel heel hectisch aan toe. Een verrassing was dat niet. Het was de eerste dag in de Tour en aan ritwinst hing er een gele trui vast. Dat zorgt voor heel wat extra stress bij de sprinters. En dan zijn valpartijen nooit ver weg, hé.”

Le Tour de Pong (4) - zaterdag 7 juli:

“Ook voor en na de rit is er een verschil met andere wedstrijden. Alles gaat wat trager vooruit, omdat er veel meer media-aandacht is en er veel meer supporters zijn. Daarnaast is er ook een cameraploeg van de RTBF die mij de hele Tour volgt, aangezien onze ploeg Waalse sponsors heeft. Ik ben eruit gekozen, ik vermoed omdat het mijn eerste Tour is. Op zich is zoiets natuurlijk heel plezant, maar toch ook wel vermoeiend.”

“Voor de rest was dit een geslaagde eerste dag voor de ploeg. We wilden iemand in de vroege vlucht en dat is met Offredo gelukt. We wilden na de rit ook graag op het podium als winnaar van het ploegenklassement, maar omdat Guillaume door die valpartij achterop is geraakt, is dat niet gelukt.”

Le Tour de Pong (4) - zaterdag 7 juli:

“Ik mag ook gerust zeggen dat de kok van onze ploeg een echte meevaller is. Vanavond hebben we aardappelen met groentjes en een groot stuk kabeljauw gegeten. En uiteraard krijgen we ook telkens een lekker dessertje. Gisteren was dat bijvoorbeeld een lekker stuk appeltaart. Meer moet dat niet zijn als afsluiter van onze dag. Morgen vliegen we er weer in. Vandaag hebben we vertrouwen getankt. Op naar de volgende!

Le Tour de Pong (4) - zaterdag 7 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.