Le Tour de Pong (23) – donderdag 26 juli: “Uitkijken naar Parijs!”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

Echt supertevreden met mijn tiende plek ben ik niet. Maar aan de andere kant: als je de top tien bekijkt, ben ik wel de enige zonder sprinttreintje. Dan kan ik dus niet klagen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de sprint aan te trekken voor Pasqualon, maar op vijf kilometer van de meet zag ik hem niet meer en heb ik besloten om alleen verder te doen. Wat als ik het treintje van pakweg Démare zou hebben? Wel ja, het is simpel, hé. Alles draait om plaatsing. De laatste 400 meter is zowat iedereen op zijn plaats blijven hangen. De eerste vier of vijf kunnen nog sprinten en onderling van plaats verwisselen, maar daarachter is het volgen. De snelheid ligt gewoonweg te hoog.”

Le Tour de Pong (23) - donderdag 26 juli:
© Sirotti / Icon Sport

“Morgen wordt nog een lastige rit door de Pyreneeën, maar we zijn nu zover geraakt. Nu ga ik niet meer opgeven, hé. En zondag wacht Parijs. Een nieuwe kans voor de sprinters en dus ook voor mij. In Parijs was ik trouwens al eens, maar de Champs-Elysées ken ik niet. Of ik op kasseien kan sprinten? (grijnst) Ik heb toch Nokere Koerse gewonnen!”

Le Tour de Pong (23) - donderdag 26 juli:
© BELGA

“We zien wel wat er nog uit de bus valt. Intussen slaap ik al drie weken met Guillaume Van Keirsbulck op dezelfde kamer en beiden verlangen we naar het einde van deze Tour. (grijnst) Dan is iedereen weer content om zijn vriendin terug te zien. Zondagavond na de slotrit blijven we in Parijs. Eerst gaan we met de ploeg een hapje eten. Daarna gaan Guillaume en ik met onze vriendinnen, die dus naar Parijs komen, iets drinken en blijven we slapen in Parijs. Maandag rond de middag zullen we naar België terugkeren en waarschijnlijk zal het meteen richting Aalst gaan, want ‘s avonds rijden we daar het criterium. De ideale gelegenheid om nog eens een goed Belgisch frietje te gaan stekken.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.