Le Tour de Pong (21) – dinsdag 24 juli: “Die pepperspray brandde enorm”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik heb de eerste Pyreneeënrit goed overleefd. In het begin van de rit ging het wel echt hard. Op de eerste twee beklimmingen vooral. Ik hing er nog aan, maar in de afdaling van de tweede klim reed ik als laatste van het peloton en werd alles op de kant gegooid. Toen liep het weer even omhoog en lag ik er natuurlijk af. Samen met drie anderen, onder wie Kristoff. Gelukkig waren we niet de enigen, want bijvoorbeeld Sep Vanmarcke zat nog achter me. We zijn wel redelijk snel terug kunnen komen.”

Le Tour de Pong (21) - dinsdag 24 juli:

“Ik had vandaag niet zo’n denderend gevoel. Net zoals vorige week na de eerste rustdag. (grijnst) Rustdagen liggen me dus blijkbaar niet zo goed. Maar goed, het viel wel mee, hoor. Morgen wacht die fameuze rit over 65 km en drie cols, maar ik kijk het met vertrouwen tegemoet. Het zal wel in orde komen. De tijdslimiet bedraagt 25 procent. Als je een beetje bergop kunt rijden, moet het lukken om binnen tijd te finishen.”

“Het voordeel van de snelle start van vandaag was dat we vroeger in ons hotel waren. Na afloop van de rit moesten we met de ploegbus terug over die laatste col van de dag en naar Vielha rijden. We logeren deze nacht dus in Spanje. Guillaume herkende het hier. Hij is nog hier geweest tijdens de Vuelta.”

Le Tour de Pong (21) - dinsdag 24 juli:

Vandaag was er natuurlijk ook het fameuze pepperspray-verhaal met de stakende boeren. Ook wij, renners, hebben het geweten. Het was wreed, hoor! De politie heeft er enorm veel van gebruikt en ik moet zeggen: dat brandt enorm in het gezicht. En in de keel! Alle renners hadden er ook wat van ingeademd. Gelukkig hebben ze de koers even stilgelegd en kon iedereen zijn ogen even uitwassen.” (TVB)

Le Tour de Pong (21) - dinsdag 24 juli:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.