Le Tour de Pong (18) – zaterdag 21 juli: “Hele dag heel ambetant tempo”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik ben momenteel nog aan het eten (we spraken Dupont omstreeks 22.15 uur, red.) Ja, het wordt elke dag later en later. (lacht)Vandaag was de finish pas omstreeks kwart na zes en daarna moesten we nog 90 kilometer met de ploegbus naar ons hotel. Daarna volgde een massage en ging ik even langs bij de osteopaat. En nu dus nog eten. Gelukkig is de start van de ritten meestal wat later dan gewoonlijk.”

Of ik een rustige dag achter de rug hebben? Niet echt. De hele rit werd er een heel ambetant tempo aangehouden. Tenminste, dat was mijn gevoel toch. Bergop reden die van Sky erg op hun gemakje, maar als je niet honderd procent bent, voelt het nooit comfortabel aan. Een écht ambetant dagje dus voor mij. Voor de rest viel er weinig te melden. Ik ben wat drinkbussen aan de ploegwagen gaan halen en heb onze klassementsrenner, Guillaume Martin, aan de voet van de slotklim afgezet. Daar zat ik behoorlijk vooraan in het peloton en vanaf dan heb ik mijn eigen tempo gekozen.”

Morgen wordt vermoedelijk een gelijkaardige dag. Maar je weet nooit in de Tour. Ik probeer krachten te sparen voor wat nog komt en dan zullen we wel zien welke mogelijkheden er nog zullen zijn…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.