Le Tour de Pong (17) – vrijdag 20 juli: “Redelijk gevloekt”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik heb redelijk gevloekt met die 14de plaats. Ik zat in het wiel van Sagan, maar raakte door omstandigheden ingesloten. Jasper De Buyst passeerde me en in zijn spoor kon ik weer naar voren rijden, maar in die verraderlijke bocht moest ik weer vol in de remmen en was het over en uit. Op zo’n aankomst twee keer iets tegenkomen is echt dodelijk.”

Het is extra jammer, omdat ik me verrassend goed hersteld voelde van gisteren. In die rit naar Alpe-d’Huez heb ik het echt lastig gehad. Een prima teken dus. Intussen gaan de dagen almaar sneller voorbij. Het is niet meer zover naar Parijs. Ik hoop dat ik de laatste zware ritten overleef en op de Champs-Elysées nog eens kan sprinten.”

Le Tour de Pong (17) - vrijdag 20 juli:
© Sirotti / Icon Sport

Ik denk dat we ook volgende week donderdag nog een kans krijgen om de sprinten. De ploeg van Démare zal zeker alles geven om de vluchters terug te grijpen, want hun kopman wil absoluut een rit winnen. En misschien ook nu zondag? Er moet redelijk wat geklommen worden, maar alles zal afhangen van wie controleert. Ik had vandaag toch wel de indruk dat er heel veel renners op hun tandvlees zitten. Morgen is er een rit met een slotklim van drie kilometer, hoorde ik. Het gaat de hele dag op en neer, maar ik denk dat ik relatief makkelijk zal kunnen overleven.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.