Le Tour de Pong (15) – woensdag 18 juli: “302 watt gemiddeld, dat is bangelijk!”

© BELGA
Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf.

“Ik ben tevreden dat ik ruim binnen tijd ben aangekomen. Ja, toch wel. Ik was wel zeker geen honderd procent in orde, maar enkel de laatste kilometer van de slotklim heb ik moeten forceren om te kunnen volgen. Samen met ploegmaat Guillaume en André Greipel moest ik in de laatste kilometer van de eerste klim het peloton laten rijden. Toen al zaten er een pak achter ons.”

https://www.youtube.com/watch?v=brBTVcF-on0

“Maar ik wist dat ik rustig moest blijven en in de afdaling misschien wel weer kon komen aansluiten. Dat lukte echter niet. We strandden op één minuut, maar geen nood. Op de tweede col zijn er meer en meer renners bij ons gekomen, tot we uiteindelijk een mooie bus vormden. Langs het meer zijn we blijven rijden en ook tijdens de slotklim hebben we stevig doorgereden. De hele dag eigenlijk. Wist je dat ik 302 watt normalized power heb getrapt? Dat is bangelijk, hoor!”

Le Tour de Pong (15) - woensdag 18 juli:

“Ik voelde me wel veel beter dan gisteren. Ik vermoed dat ik in de eerste Alpenrit gewoon niet helemaal hersteld was van de kasseienrit zondag, dat in combinatie met de rustdag en de antibiotica die ik vorige week heb moeten nemen voor die keelproblemen. Greipel zei vandaag wel dat hij ermee in zit voor de komende bergritten. Hij zei dat het niet goed zal komen als ze zo blijven rijden. Als je ziet wie er vandaag allemaal buiten tijd is aangekomen. Oké, Cavendish was wel heel ver buiten tijd, maar ook iemand als Kittel is geen pannenkoek, hé.”

Le Tour de Pong (15) - woensdag 18 juli:

“Of ik vandaag van de fenomenale landschappen heb kunnen genieten? Wel, ik moet eerlijk zijn: het was afzien en bergop meestal à bloc, maar langs dat meer (tussen de Col du Pré en de Cormet de Roselend, red.) heb ik het toch even rond mij gekeken. Dat vond ik echt machtig. (lacht) Tijdens de afdalingen moest ik me natuurlijk concentreren op de weg, want daar mochten we absoluut geen tijd verliezen.

Le Tour de Pong (15) - woensdag 18 juli:

Morgen hoop ik dat ze de eerste col (de Col de la Madeleine, red.) niet volle bak naar boven zullen rijden. Anders wordt het weer een moeilijke dag. Maar Sky is zo sterk. Ze laten in het begin van de rit 25 à 30 man zomaar wegrijden, maar zorgen maken ze zich daarover niet. Ze zijn zo sterk in blok. Om dit verhaal volledig te maken: kamergenoot Guillaume voelde zich ook een stuk beter dan gisteren. Hij zat iets voor me op de top van de eerste klim, maar in de afdaling ben ik al vlug bij hem gekomen en de rest van de rit hebben we voortdurend samengereden. Beter kan niet.” (TVB)

Le Tour de Pong (15) - woensdag 18 juli:
© BELGAIMAGE

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.